Традиційні колядки та щедрівки у програмі вистави доповнювалися народними піснями і цікавими хореографічними постановками.

Щоправда, війна позначилася й на подільському “Різдвяному подвір”ї”. Через повітряну тривогу виставу могли відмінити. Але, слава Богу, у Василів вечір відбій тривоги пролунав якраз перед початком концерту.

Дякуючи талановитому творчому колективу, в залі панувала затишна домашня атмосфера. Глядачі охоче підспівували артистам. І щиро аплодували після кожного номера. Звісно, ж у цей вечір не обійшлося без Кози та Василя з Маланкою. У постановці ансамблю, вони вийшли переконливими персонажами з відомої щедрівки.

А потім водили Козу, віншували вінничанам і всій Україні миру та Перемоги. Бажали кожному захиснику і захисниці в лавах ЗСУ ангела-охоронця, та Святої Віри в те, що Добро переможе зло.

Завершився вечір у святковову подвір”ї колядкою “Добрий вечір тобі”, яку стоголосо підхопили глядачі. Увесь зал співав стоячи. І це було надзвичайно гарно та урочисто.

У Вінницькій обласній філармонії їм. Миколи Леонтовича повідомили, що це шоу відбулося в рамках різдвяного марафону, який збирає кошти на допомогу Збройним Силам України. Отже, кожен присутній в залі не лише поринув в атмосферу гарних українських традицій, а й задонатив у поміч нашим героїчним воїнам.

В рамках марафону 20 січня пройде концерт симфонічного оркестру під керівництвом Георгія Куркова. А 22 січня відбудеться розважальна святкова програма “Пан Карпо збирає друзів” за участі Народного артиста України Станіслава Городинського та артистів естради. Кошти, виручені з продажу квитків, будуть спрямовані на потреби ЗСУ.

Анатолій Петраченко