Легендарний грузинський актор, співак та режисер Вахтанг Кікабідзе пішов з життя.

Вахтангу Костянтиновичу було 84 роки. Сумну звістку повідомило грузинське ТБ “Мтаварі архі”. Що стало причиною смерті артиста, наразі невідомо. Але він останні роки важко хворів.

Зазначимо, що Вахтанг Кікабідзе був культовим грузинським актором а також мав звання Заслуженого артиста України, яке отримав 2013 року. Знявся більше ніж у 30 стрічках, два фільми зрежесирував. Окрім того Вахтанг Костянтинович був талановитим співаком. Багатьом українцям відома його “Чіто-гвріто” та “Мои года”.

Окрім того, Вахтанг Костянтинович активно підтримував Україну у повномасштабній війні, яку розв’язала росія. У липні 2022 року Кікабідзе назвав повномасштабну війну Росії проти України справжнім геноцидом. І того, що витворяє Путін по відношенню до українців, артист не бачив навіть у кіно. Путіна зірка порівняв зі Сталіним.

Грузинський актор також поділився, що добре знає українського президента Володимира Зеленського, а за час війни зірка тричі літав до України і був глибоко приголомшений тим, що побачив. Зі своїх концертів у Батумі влітку минулого року Вахтанг Кікабідзе передав гроші на підтримку бійцям ЗСУ.

Віват, Великий Маєстро!

Ти і з Вічності даватимеш приклад багатьом українцям і грузинам, як потрібно гордо нести своє національне ім’я і дорожити свободою!

Андрій Власенко