В одному із попередніх номерів газети «33-й канал» ми повідомляли про вінницьку майстриню Любов Шаламай, яка виставила на аукціон свою авторську роботу — вишитий портрет Володимира Івасюка. А виручені кошти вишивальниця мала намір витратити на потреби ЗСУ.

І ось новий власник унікального вишитого портрета знайшовся! Зразковий духовий оркестр Браїлівського будинку культури Жмеринської міської територіальної громади через аукціон придбав у заслуженої майстрині народної творчості України, вишивальниці Любові Шаламай власноруч вишитий портрет видатного українського композитора і поета Володимира Івасюка. І цю унікальну роботу артисти вирішили передати у музей.

– Мені було дуже приємно, що учасники оркестру на чолі з керівником Віталієм Тодосюком вирішили подарувати портрет у Чернівецький обласний меморіальний музей Володимира Івасюка. Юні оркестранти мріють, як закінчиться війна, обов’язково їздити до Івасюка і надалі популяризувати його творчість. А виручені від аукціону кошти я, як і обіцяла, передала на військову амуніцію для наших захисників, — розповіла нашому кореспонденту Любов Шаламай.

Юні музиканти з Браїлова з початку повномасштабної війни активно займаються волонтерством та зібрали більше 600 тис. гривень для ЗСУ. За кошти, зібрані під час виступів зразкового дитячого духового оркестру Браїлівського будинку культури, придбано 4 автомобілі для фронту та багато необхідних речей для військових.

Свій вклад у велику Перемогу робить й Любов Шаламай. Її унікальна колекція портретів видатних постатей України вважається не лише гордістю Вінниччини, а й національним скарбом. Майстриня вже не вперше через свої роботи та творчість приєднується до волонтерського руху та допомагає військовим.

Людмила ПОЛІЩУК