Гроші підуть на допомогу ЗСУ.

До 24 лютого піщанські музиканти та співаки з гурту «Смерека» багато років грали на весіллях і ювілеях. Знають багато мелодій своїх молдовських сусідів. Ця запальна музика пошановується на півдні Вінниччини не менше української. Тому колективу аматорів завжди були раді.

Але з початку повномасштабного вторгнення Росії, музиканти змінили свій репертуар на військово-патріотичний, і почали займатися волонтерством, збираючи кошти для допомоги нашим воїнам. Один із музикантів пішов захищати країну в лавах ЗСУ.

«Один з наших трубачів на даний момент захищає Україну. Був на Херсонщині, тепер на Донбасі. Якраз тиждень тому вийшов у відпустку і теж взяв участь у нашому благодійному концерті. Він і надихнув нас теж щось робити і допомагати країні. Свій перший захід на підтримку ЗСУ ми робили у рідному селі, у базарний день. Тоді нам вдалося зібрали 10 000 гривень. В березні почали їздити із гастролями. Об’їздили десь 8 областей України: були у Вінниці, в Одеській, Житомирській, Черкаській, Київській областях і виступати на площах. Переважно біля ринків, збирали гроші для ЗСУ», – розповів керівник музичного гурту «Смерека» Олександр Мізерій.

Колектив виступав на вулиці не зважаючи на погоду. Давали концерти для поранених воїнів у вінницькому шпиталі. За 86 благодійних концертів «Смерека» зібрала 1 мільйон гривень на підтримку нашої армії.

«В нас є два трубача , які грають на тромбоні, і музиканти, які грають на акордеоні та гітарі. Коли почали вимикати світло, ми придбали акустичну систему, яка працює від акумулятора. З кожного концерту ми передаємо кошти місцевим волонтерам, яких знаємо і довіряємо. Це благодійний фонд «Піщанські люди». За кошти, що ми передавали вони придбали 5 тепловізорів, теплий одяг, медикаменти. Також купували сонячну електростанцію», – говорить Олександр Мізерій.

Учансики гурту «Смерека» одностайно вирішили продовжувати свої гастролі на підтримку ЗСУ аж до перемоги.

За матеріалами ЗМІ