150 днів пошуків

Олександр Пустовіт — кулеметник 9 батальйону 59 ОМБр — одним з перших прийняв бій 24 лютого. Декілька днів тривали важкі бої біля Молодіжного, Любимівки, Шевченкового… 26 лютого зв’язок обірвався… 150 днів пошуків для дружини стали пеклом — безсоння, перегляд фото і відео з полону, поранених, спілкування з побратимами… Лише вілтку її Сашенька знайшовся. Він похований на кладовищі с. Геологів Херсонської області. Далі вдова робила все можливе, щоб забрати тіло свого героя і поховати на рідній землі. На 328 день повномасштабної війни тіло Олександра Пустовіта доставлено у Вінницю.

Городківська громада у жалобі за Олександром Пустовітом.

На Бахмутському напрямку гинуть герої

Під Бахмутом загинув 28-річний Святослав Собко, житель села Сільниця Тульчинської громади. Раніше воював у зоні АТО. У березні 2022 року був призваний на військову службу по мобілізації. Старший солдат Собко служив старшим механіком-водієм механізованого батальйону. 15 січня поблизу н. п. Костянтинівка Бахмутського району Донецької області обірвалося його життя. Вдома на захисника чекали дружина, батьки, сестра та велика родина.

У боях за Бахмут загинув гальжбіївчанин 52-річний Сер­гій Сташко. 16 січня від отриманих травм під час виконання бойового завдання захисника не стало… Ямпільська громада у жалобі.

19 січня під Бахмутом від­бувся останні бій прикордонника Олександра Дучола.

Під час ведення бойових дій в районі м. Соледар Донецької області загинув відважний воїн, відданий патріот України, наш земляк Сергій Небожак. Іл­лінецька громада у жалобі.

Під час бойового зіткнення біля Опитного Бахмутського району 14 січня загинув 29-річний Євген Яблонський, житель Вапнярки. Солдат Яблонський був гранатометником 1 механізованого від­ділення 3 механізованого батальйону.

18 січня біля н. п. Верхньокам’янське Бахмутського району загинув 48-річний Юрій Ткачик. Захисник проживав у селі Гарячківка Городківської громади. Був старшим водієм стрілецького взводу стрілецької роти.

20 січня в районі Соледара загинув 39-річний житель с. Урожайне, морпіх Дмитро Юськов.

20 січня під час бою з противником в районі Бахмута отримав несумісне з життям поранення сержант Олександр Коваль з Плебанівки.

Під час евакуації поранених під Бахмутом загинув випускник Вінницького медуніверситету Павло Загниборода. Був бойовим медиком на передовій. Побратими із 79-ої бригади, вінничани у жалобі за своїм начмедом Макаром.

На Донеччині під час жорстоких боїв із російськими окупантами загинув уродженець Котюжинець Володимир Фесюк.

19 січня загинув під час стрілецького бою в районі Соледара Богдан Островський.

Від вибухової травми, яку отримав в Соледарі, 14 січня загинув тиврівчанин 30-річний Василь Кухарук. Василь пішов на захист України добровольцем, був бійцем десантно-штурмових військ.

Військовий загинув в аварії

16 січня трагічно в ДТП загинув військовий з Писарівки, 41-річний Сергій Петров. Рухаючись автомобілем ЗІЛ, сталось зіткнення з автомобілем ДАФ, який виїхав на зустрічну смугу руху. Сергія евакуювали до районної лікарні м. Смоліно Кіровоградської області, де він помер від отриманих травм.

Три роки воював за Україну і загинув у 27…

Житель села Олександрівка Тростянецької громади 27-річний Богдан Криворучко. Старший солдат Криворучко з 2019 року служив за контрактом та був учасником бойових дій у зоні АТО/ООС. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну брав участь у боях за звільнення Миколаївської та Херсонської областей. 16 січня поблизу н. п. Водяне Ясинуватського району Донецької області загинув…

Тут відбувся останній бій й 38-річного Михайла Барського із смт Крижопіль. Сержант Барський був старшим бойовим медиком ремонтної роти. 15 січня захисник при виконанні бойового завдання загинув.

Шаргородська громада в сльозах

за своїм відважним земляком Юрієм Моркотом зі Слободи-Шаргородської. З березня Юрій Моркот ніс службу у ЗСУ, постійно виконував бойові завдання в найгарячіших точках фронту. У бою з ворогом був поранений і після реабілітації прагнув якнайскоріше стати на ноги та повернутись до боротьби за Україну. Та доля розпорядилась інакше. 15 січня старший солдат Юрій Моркот помер під час виконання службових обов’язків. Без найдорожчої людини залишились мати, дружина та син.

Лише 20…

11 січня поблизу смт Білогорівка на Луганщині 20-річний Євген Джуракулов отримав травми, несумісні з життям. Євгеній родом с. Карбівка на Вінниччині, проходив військову службу в лавах Національної гвардії України у військовій частині 3027 на посаді солдата. Юний воїн в запеклих боях нищив російську нечисть, відважно бився за свою землю і волю.

Вінниця на колінах

18 січня Вінниця прощалася з 22-річним Олексієм Іванцем. Випускник Вінницької ЗОШ № 29, ВПУ №7. Проходив службу в Національній гвардії . 25 лютого пішов захищати Україну. Був кулеметником 1 взводу оперативного призначення військової частини 3028 Західного ОТО НГУ. Загинув 11 січня в результаті мінометного обстрілу позиції в районі н.п. Спірне Донецької області.

Вінничани у жалобі за Олександром Курочкою. Олександр працював керівником гуртка в школі №29. Сиротою залишилася маленька донечка.

На вівтар за Батьківщину

поклав своє життя Максим Шуля, житель Немирова. Він був гранатометником 1 механізованого відділення бойової машини 3 механізованої роти. 15 січня помер в м. Добропілля Донецької області.

Померли у шпиталі від поранень

У Львівському шпиталі помер Олександр Ткаченко. Він захищав Україну ще з 2014 року. Був учасником АТО. Мав чин майора. Останні його бої були на Херсонському напрямку. 11 листопада клята міна завдала воїну важких поранень… За його життя боролися лікарі впродовж двох місяців. Не змогли врятувати…

Від важкої хвороби помер в лікарні військовий з Крижопіль­ської громади Микола Штирбу.

Своїх синів ховає Тульчинщина

Сергій Зеленько із с. Студене був водієм-слюсарем майстерні регламенту та ремонту агрегатів ремонтно-відновлювального батальйону. Був призваний 13 червня до лав ЗСУ. 21 січня захисник помер.

21 січня біля н. п. Первомайське Донецької області загинув Валентин Балик, житель с. Суворовське. Він служив стрільцем-санітаром стрілецького батальйону вій­ськової частини А1619.

26-річний Микола Чернець із с. Костянтинівка лишень одружився, планував побудувати міцну сім’ю та піклуватися про майбутніх дітей… Але росія вбила його, не залишаючи шансів на життя.

Втрачає на передовій рідних захисників і журналістська спільнота

Наш колега Анатолій Савченко написав: «Не стало ще одного патріота — мого племінника Михайла Загороднього з Буд. Невимовне горе і крик душі. Матері народжують синів не для війни. Будьте прокляті, виродки!».

На щиті повернулися додому

23-річний ямпільчанин Віталій Мазур загинув 20 січня в бою біля н. п. Невське Луганської області.

Барська громада зустріла на щиті жителя с. Балки Олександра Козіна.

Гайсин прощався з трьома героями. Максим Кошельник, Олексій Гридько, Олександр Сторожук загинули на Херсонщині і тільки тепер знайшли вічний спокій на гайсинській землі.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК