Про це повідомляє сайт Вінницької єпархії УПЦ.

Як відомо, місцеві колаборанти та московитська пропаганда подавали напад на священника так званого Московського патріархату як розправу над церквою і переслідування віруючих та священників УПЦ. Але в попередніх публікаціях ми вислухали і нацгвардійця, який рятував священника від смерті, коли той вибіг з храму із раною на горлі, показали відео, як таксист випадково висадив цього пасажира саме поряд із храмом, бо той погрожував і йому.

Далі цей чоловік вранці, до того як вирішив сховатись у храмі, почав протикати шини авто, що стояли поряд,  лезом бритви. Коли його помітили — проник у храм, двері якого були відчинені. Вже там почав перекидати атрибути церковні.


Коли до нього підійшов священник Антоній, зловмисник тією ж бритвою, що різав шини, порізав йому горло. Закривавлений священник Антоній почав втікати. Вибіг на проїжджу частину. Там його помітив нацгвардієць Петро Мазур, що їхав у авто на роботу, інші водії. Небайдужі вінничани надали необхідну допомогу священнику.

Зловмисника одразу затримала поліція, яка прибула на місце злочину. При затриманні нападника поранено в ногу. Після надання необхідної меддопомоги нападник направлений на судово-медичну експертизу. Хоча вже до цього стояв на обліку у психоневрологічній лікарні. За фактом розслідується кримінальна справа.

Священник Антоній проходив лікування у лікарні «швидкої допомоги» м. Вінниці.

Готові вислухати його точку зору на події.

Андрій Власенко