Ми уже повідомляли про вінницького “художника“, який під прикриттям гуртка малювання у себе вдома розбещував малолітніх дівчат. Йому загрожує до 15 років тюрми. Зараз чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Вінницької області.

На підставі зібраних під час досудового розслідування доказів та проведених експертиз слідчі обласного главку поліції кваліфікували дії 55-річного затриманого за трьома статтями Кримінального кодексу України. Наразі поліцією уже відомо про понад 30 злочинних епізодів вчинених зловмисником.

За словами начальника Управління міграційної поліції Вінниччини Кирила Доценка, затримали 55-річного жителя обласного центру 30 листопада минулого року. Його відразу помістили до ізолятора тимчасового тримання та обрали запобіжний захід – тримання під вартою, який до цього часу залишився без змін.


Тривалий проміжок часу чоловік вчиняв розпусні дії відносно дітей, які приходили до нього займатись малюванням. Свої дії він знімав на фото та відео, яке потім архівував та зберігав за місцем проживання.

Переважна більшість постраждалих від дій затриманого - це дівчатка віком від 10 до 14 років.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Слідчого управління та Відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції за оперативного супроводу працівників міграційної поліції й кіберполіції. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька окружна прокуратура.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх), ч. 1, 3, 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження), ч. 3 ст. 156-1 (Домагання дитини для сексуальних цілей) Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як ми вже повідомляли, 30 листопада у Вінниці затримали чоловіка, який у власній квартирі розбещував малолітніх дітей, які приходили до нього на «художній гурток».

Сергій Бойчук