Ось які заяви зробив правозахисник Юрій Павленко:

Мафія залякала лікаря, і він відмовився від позову?

– Днями я пові­домляв, що Господарський суд заборонив вінницькій мерії скорочувати працівників і відчужувати майно пологового будинку №2. Позивачем виступив лікар-акушер цього ж закладу. Чотири місяці я за довіреністю від його імені «бомбардував» суди, поки отримав цю ухвалу. Але на четвертий день її дії я отримую повідомлення від лікаря, що він, бачте, «виходить із боротьби».

Увечері того ж дня я побачив, що електронна довіреність на мене від лікаря вже анульована. Потім я дізнаюся, що він ще й «множить на нуль» всю мою попередню роботу, подавши клопотання про скасування заходів забезпечення. Вдумайтесь! Лікар просить дозволити злодіям його звільнити, а заклад розікрасти.

Юрій Павленко

Це не робиться в здоровому глузді. Звичайно, це справа рук вінницької мафії і керівництва закладу, яке, до слова, від іме­ні пологового пише в суд, що заклад, по суті, підтримує самознищення.

Я розумію побоювання позивача, але ви — чоловік і вас навіть не били! В тюрму не садять. На вас «наїхала» якась 50-річна жінка, що працює на провін­ційних бандитів.

Якщо ви це читаєте, то знайте, що ви підвели не тільки себе, а трудовий колектив (а це 250 чоловік) і місто Вінницю, в якій живуть інші люди, які самі народились і хочуть народжувати у своєму, комунальному закладі, а не у приватному торговому центрі. Навіть якщо медичному.

Сьогодні суд скасував забезпечення за клопотанням цього позивача і Вінницької міської ради.

Але ситуація під контролем. Геноцид відстрочено. Заклад працює завдяки тому, що на даний час продовжує діяти перша ухвала про забезпечення, яку винесено в грудні за позовом пацієнтки Анастасії. Вона оскаржується мерією в Апеля­ційному суді. Слухання призначено на 16 лютого.

Редакція «33-го» дізналась, що другим позивачем у цій справі був лікар Вінницького місь­кого клінічного номер два Дерев’янчук Олександр Михайлович. Тому вирішили почути його точку зору щодо подій.


– Ніхто на мене не давив. Просто я побачив, що колектив не дуже активний у цій справі. А у мене виникли сімейні обставини. Захворів батько, інше… Мені зараз не до цього.

– А це правда, що вам запропонували вигідні умови, роботу в уже новій структурі, до якої хочуть приєднати заклад?

– Ні, це неправда. Я зараз, як і всі, працюю в цьому закладі. А далі побачимо…

Далі ситуацію коментує Юрій Хорт:

– Щоб ви розуміли, я вибивав через суд Олександру Дерев’янчуку й іншим активістам невиплачену зарплату. І ми добились позитивного рішення.

Пологовий будинок оцінено в «нуль»

Пологовий будинок оцінено в «нуль». Ось плани вінницької мафії на білому листі.

Нерухомість пологового будинку передати 3-й лікарні (хоча заклад «приєднують» до ЦМтаД) і оцінити в «нуль». Можна зносити хоч сьогодні. Перед тим вони так оцінили автомобіль «швидкої» — і «здали на металобрухт» на дачу комусь із начальства?

– Це ж виходить, що балансова вартість Софіївського собору з 1018 року теж «нуль», бо він давно стоїть, правильно?

– Це звичайні примітивні мародери, — коментують громадські активісти.

– Всю юридичну сторону захисту другого пологового будинку забезпечено. Але справа залежить у значній мірі від ефективного управління закладом.    Тому будь-яка компанія стане банкрутом, якщо її умисне до цього ведуть.

І тільки від активності жителів міста та колективу залежить, чи віддадуть вони пологовий під торговий центр або приватний заклад, – ділиться Юрій Хорт.

Як відомо, Вінницька міськрада уже ухвалила рішення про реорганізацію закладу шляхом приєднання його до ЦМД.

Активісти вважають, що на заклад, який знаходиться поблизу Центрального ринку і в історичному центрі міста, поклали око наближені до влади міста та області особи. І саме там з часом хочуть побудувати торговий центр.

Готові вислухати інші точки зору.

Вислухав
Андрій ВЛАСЕНКО