Дві труни  на площі у Козятині

Тут прощалися із захисниками України Віктором Кравчуком та Дмитром Хуторним. Віктор Кравчук із с. Соснівка Погребищанського району із грудня 2022 року був призваний до лав ЗСУ. 15 березня водій 2-го стрі­лецького взводу, солдат Кравчук, мужньо виконуючи вій­ськовий обов’язок у м. Бахмут, загинув. Добрий, справедливий, позитивний, цілеспрямований та рішучий — таким він залишиться назавжди в серцях його рідних, друзів, земляків.

Дмитро Хуторний у мирному житті працював фрезувальником в депо. Потім служив у інженерних військах понтонно – мостової частини. Призваний до лав Збройних сил України 20 січня цього року, проходив службу на посаді стрілець – помічник гранатометника стрі­лецького від­ді­лен­ня. При виконанні бойового завдання, внаслідок снайперського обстрілу поблизу н.п. Діброва Донецької області 20 березня – загинув.

Бершадська громада на колінах

Загинув житель с. Велика Киріївка Сергій Макаров. Після важкого поранення протягом кількох місяців Сергій боровся за життя, він хотів жити, але 21 березня серце його зупинилось.

Небесне військо поповнив багатодітний батько та воїн, житель с. Лісниче — Дмитро Тупиця. В результаті вогневого зіткнення з противником у н.п Бахмут 20 березня обірвалося життя мужнього захисника. Дмитро був чудовим сином, чоловіком, батьком трьох прекрасних донечок. Рідні у безмовній жалобі…

У Бершадській громаді прощалися із ще одним воїном-земляком Сергієм Ковалишиним. Добрий, чесний, порядний, доброзичливий, з прекрасним почуттям гумору, ніколи не відмовляв у допомозі – таким назавжди запам’ятають Сергія.

25 березня своє життя за свободу і незалежність України віддав і житель села Флорино Сергій Калінін.

Був батьком  для побратимів

21 березня внаслідок артилерійського обстрілу касетними боєприпасами на Донеччині отримав поранення, несумісні з життям, Ігор Олімов із Гніванської громади. Ігор був головою громадського формування з охорони правопорядку м.Гнівань «Сокол». Довгий час працював охоронцем у військовій частині. З 2014 року він активно займався волонтерством. Збирав та доставляв допомогу в «гарячі точки».

19 вересня 2022 року був мобілізований у 57 мотопіхотну бригаду. Він не боявся небезпеки, сміливо виконував поставлені завдання. У своїй бригаді був найстаршим, тому називав себе «батьком» своїх побратимів. Піклувався про них, навчав, підтримував та давав поради. 21 березня під час виконання бойового завдання внаслідок артилерійського обстрілу касетними боєприпасами в районі м. Часів Яр, що на Донеччині, Ігор Олімов отримав поранення, несумісні із життям…

Поповнили лави Небесного війська

Анатолій Дмитришен із с. Зведенівка… На війні був командиром бойової машини механізованої роти. Помер 18 березня від травм, несумісних із життям, отриманих під час виконання бойових завдань, у лікарні смт Межова Дніпропетровської області. Джуринська громада у жалобі за земляком-захисником.

19 березня в смт Богданівка Бахмутського району внаслідок артилерійського ворожого обстрілу обірвалося життя ще одного вірного сина України Ростислава Рижака із с. Кудіївці Северинівської ТГ. Невпинно ллються гіркі материнські сльози, у розпачі сестра, брат, всі рідні та знайомі загиблого Героя….

23.03.23 став  чорним днем для  воїнів з Вінниччини

23 березня біля н. п. Костромка Херсонської області, виявивши стійкість і мужність, загинув уродженець с.Райки Валентин Діхтяр.

Сумна звістка прийшла в наше село Обухів. У сім’ї Галини Василівни Михайловської велике горе — після поранення помер син Віталій Михайловський.

23 березня у бою поблизу с. Невське Сватівського району Луганської області загинув Віталій Рибалко з Немирівської громади.

23 березня біля н. п. Костромка Херсонської області загинув Григорій Волошин, житель с. Стіна. Він був старшим водієм гранатометника бригадної артилерійської групи.

Його називали  «фартовим» на війні, але в останньому бою удача покинула воїна

Уланівська громада навколішки зустрічала мужнього захисника – 25-річного Руслана Клименюка. Голова громади Олександр Гоцуляк повідомив, що напередодні до нього звернулася бабуся Руслана Клименюка з проханням допомогти зібрати кошти на тепловізор і шолом для її онука — воїна 59 бригади, який воював на Донеччині. Земляки відгукнулися на цю ініціативу, але не встигли… За декілька днів у село прилетіла похоронка.

Побратими згадують, що Руслан на війні був «фартовим». Але в останньому бою удача покинула воїна…

Тільки-но в Уланівській громаді попрощалися із Русланом Клименюком, як знову похоронка — на фронті загинув Володимир Юхимчук. Знову жалоба і сльози в Уланові…

Труни з прапорами у Гайсині

Манюня — це був воїн під два метри добра.

У Гайсині прощалися із Русланом Зінов’євим — воїном Гайсинського батальйону ТрО, Він трагічно загинув під Бахмутом.

– Руслан мав позивний Манюня — і це при зрості два метри! Але це було два метри добра! Боляче… Вдома залишилося два сини, дружина, батьки, — згадує про земляка голова Гайсинської РДА Людмила Головашич.

Руслан Зінов’єв у перші дні повномасштабного вторгнення відбував службу у Гайсинському батальйоні 120 бригади ТрО на посаді командира розвідувального взводу, мав звання головного сержанта. Загинув 20 березня від отриманих поранень, несумісних з життям, у місті-фортеці Бахмут…

У Руслана Зінов’єва було багато планів, ідей та бажань, однак ворог обірвав життя мирної людини і сім’янина. Тепер Руслану назавжди 37…

7 березня у Гайсині прощалися із загиблим Героєм, люблячим сином, коханим чоловіком, турботливим батьком Олександром Домбровським. І його останній бій відбувся в Бахмуті…

У Райгороді Гайсинської громади зустрічали на щиті воїна Сергія Червоняка — ще одного воїна 120-ї бригади ТрО. 24 березня під час виконання бойового завдання, захищаючи волю та незалежність України, героїчно віддав своє життя під м. Бахмут. У нього залишилося 5 дітей…

За цей тиждень у Гайсинському районі попрощалися із 10 героями — це Андрій Коваль, Роман Олексюк з Ладижинської громади. Віталій Олійник, Василь Лемець з Ольгопільської громади, Сергій Макаров, Петро Самборський, Сергій Ковалишин з Бершадської громади, Руслан Зінов‘єв, Роман Мельник, Микола Латуша з Тростянецької громади.

Рік невідомості  і труна з прапором

Нарешті знайшов свій земний спокій водій БМП роти «Злиднів», розвідник, меломан, весельчак старої 9-ки Анатолій Каранфілов. З 29 березня минулого року він вважався безвісти зниклим. Він віддав життя на полі бою, стримуючи ворога на Херсонському напрямку.

Пішов на фронт,  щоб захистити сім’ю

27 березня у селі Козлівка проводжали в останній земний шлях захисника України Анатолія Жмурка. З перших днів війни чоловік взяв до рук зброю, аби захистити від російського ворога своїх рідних та країну. Виконував завдання водія-заправника автомобільного відділення підвозу пального та мастильних матеріалів взводу матеріального забезпечення механізованого батальйону. Він був мудрим та надійним побратимом, добрим та щирим батьком і чоловіком. На превеликий жаль, 19 березня під час виконання службових обов’язків Анатолій Жмурко помер.

Прощання  з воїном-гвардійцем

2 березня ворожий постріл відібрав життя доброї та щирої людини, мужнього захисника рідної землі Михайла Савчука. Воїн Національної Гвардії України Михайло Савчук героїчно загинув в районі н. п. Спірне Донецької області. Найгвардієць спільно з побратимами брав участь у найзапекліших боях на передовій фронту, був надійним плечем для побратимів. 14 березня похоронили воїна на Андріївському кладовищі з усіма військовими почестями. Світлий спомин про оборонця назавжди залишиться у наших серцях! Вічна пам’ять!

Клята війна забрала життя тульчинця

Віддав життя за Україну Вадим Солодкий, житель м.Тульчина. На війні він був оператором відділення РЕБ. 23 березня під час виконання бойового завдання біля н. п. Новоселівка Друга Донецької області, в результаті артилерійського обстрілу противником отримав поранення, несумісне із життям.

Десантник пішов у небо

12 березня, захищаючи Україну, її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, на Луганщині загинув житель села Оленівка, гранатометник парашутно-десантного батальйону В’ячеслав Карплюк.

Три похорони з прапорами у Вінниці

25 березня Вінницька громада прощалася з Русланом Ковтуном, Олександром Григорчуком та Сергієм Ковалем.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК