Сьогодні Вінницька обласна рада розглянула питання про діяльність УПЦ (МП) в області

Рішення опубліковано так: ” Про забезпечення міцності національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Вінницької області”.

У першому питанні йдеться про “звернення Вінницької обласної Ради до Верховної ради щодо невідкладного розгляду проектів законів України “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій”, який був зареєстрований 23.11.2022 року. Та ще один проект рішення ” Про внесення змін до деяких законів України про діяльність в Україні релігійних громад”, зареєстрованого 19.01.2023 року.

У другому питанні йдеться про припинення договорів оренди нерухомого майна, земельних ділянок з УПЦ в єдності з московським патріархатом.

А ще за пропозицією депутата Андрія Гижка депутати підтримали звернутися до територіальних громад та Вінницької ОВА здійснити комплекс заходів з проведення інвентаризації земельних ділянок та наявних релігійних споруд, що перебувають в державній, комунальній власності  і передані в користування УПЦ (МП).

За відповідне рішення проголосували 58 депутатів. Один не голосував і один утримався.

Фото та відео Сергія Хіміча