Рік чекала на свого Героя Тростянеччина

Олександр Коріненко повернувся на щиті…

16 травня 2022 року під час ведення бойових дій в районі н. п. Дробишеве Донецької області загинув 49-річний захисник Олександр Коріненко з с. Тростянчик. Молодший сержант, командир  стрілецької роти військової частити А7085 з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів в Україну і до останнього подиху захищав рідну Батьківщину та віддав за неї найцінніше – своє життя.

Майже рік рідні, близькі, знайомі, жителі громади плекали надію, що живий…Проте реальність інша… Захисник Олександр Коріненко повертається на рідну землю… назавжди… для вічного спочинку…

Дороги війни обірвала хвороба

27 квітня  у Кіблицькому старостаті Гайсинської ТГ провели у останній шлях  військовослужбовця Миколу Тележука. Земляки згадують, що Микола проживав у с. Кіблич, був фаховим водім-механіком. Все життя тримав попереду себе кермо. У 2014 році брав участь у Антитерористичній операції у гарячих точках Донеччини. Проходив службу у 59 бригаді.

За рік до війни, Микола Володимирович був призваний на військову службу за контрактом до військової частини 1736, де служив на посаді водія-механіка у військовому звані сержанта. На жаль, підступна непереборна хвороба передчасно забрала життя воїна, і тепер він зустрічатиме нашу Перемогу на небесах.

Немирів на колінах  за воїном

27 квітня на Донеччині загинув захисник з с. Подільського 50-річний Віктор Зянько. Він до останнього подиху готовий був протистояти ворогу.

Був вірний військовій присязі та народові України. Віддав життя за тих, кого любив… Немирівська міська громада у жалобі. Тут знову море сліз і море квітів на центральній площі…

На Алеї слави у Вінниці ще дві  могили з прапором

У перший день травня Вінниця прощається із захисником Андрієм Соколом. Вінничани створили живий коридор біля Свято-Преображенського собору, де відбулося прощання із полеглим Героєм. Андрій Сокіл загинув 27 квітня на Донеччині. Він був бійцем 59-ої окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. До повномасштабного вторгнення Андрій захищав Україну у складі 95-ої десантно-штурмової бригади та виконував бойові завдання в зоні АТО/ООС. Поховали захисника на Алеї слави Сабарівського кладовища.

Місце вічного спокою на Алеї слави тепер і у мужнього воїна Івана Ковальчука, який загинув, виконуючи обов’язки на передовій. У невимовній жалобі рідні, друзі і всіх, хто знав та поважав Івана…

У вічному строю

27 квітня загинув воїн із с. Флорине на Бершадщині Олександр Гончаров.  Воїн загинув поблизу н. п. Озарянівка Бахмутського району на Донеччині. Уся громада у жалобі за мужнім захисником…

Мешканці Іванівської територіальної громади 26 квітня на щиті зустрічали свого земляка. Чорні хустини в Уладівці… Родина, земляки, друзі та усі небайдужі жителі громади у жалобі за воїном-земляком Сергієм Шумовецьким.

20 квітня під Бахмутом загинув 25-річний Сергій Патлатюк, родом із с. Копайгород. Друзі та однокласники згадують, що Сергій був дуже доброю дитиною, життєлюбом! Мав багато друзів, випромінював доброзичливість, чуйність, щирість… Усе життя попереду… Якби не російська орда… Вічна слава Герою…

2 травня Хмільницька громада на колінах зустріла воїна-патріота Віктора Бичка із с. Голодьки. Останній бій захисника відбувся у Соледарі на Донеччині…

Шаргородщина втратила багатодітного батька-воїна

Віктор Копайгородський родом з с. Хоменки. Земляки згадують, що Віктор разом з дружиною Валентиною виховував двох доньок та сина. Головний сержант Віктор Копайгородський на фронті був командиром взводу технічного забезпечення танкового батальйону. 27 квітня серце воїна зупинилось.

Плаче від болю Барщина…

У бою за Батьківщину 9 березня 2022 року загинув старший лейтенант Ярослав Панчишин. Ярослав служив за контрактом на початок повномасштабного вторгнення. Ще на одного янгола світла стало більше у Небесному легіоні. Накувала зозуля йому небагато, лише 26… Сестра, мама й тато в жалобі… А земляки у вічному боргу перед ним за мужній подвиг.

Минулого тижня помилково була опублікована інформація про Владислава Побережного і Юрія Кайнара. Просимо вибачення та висловлюємо спів­чуття родинам. Детальніше про загиблих Героїв — у наступних номерах газети.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК