Вони звернулися до журналістів «33-го», щоб дати останнє публічне попередження Мотрі (ПІБ та адреса відомі журналісту. Готові надати цю інформацію компетентним органам). Ось що вони повідомили:

— Ми втратили на цій війні рідного сина — нашу надію і гордість… Тепер велике горе у нашій родині, і не лише у нашій, бо сьогодні тисячі дітей осиротіли, тисячі дружин овдовіли, матері посивіли від горя… Ро­сійська орда душить кількістю, у них гине наволоч, а ми втрачаємо найкращих синів і до­ньок. Тому сьогодні з останніх сил намагаємся допомогти нашим хлопцям, які продовжують давати відсіч ворогові. Це неймовірні, мужні люди, але і у них ресурс закінчується… Ви бачили руки наших захисників?

Мозолисті до крові… А їхні очі?! Скільки ночей вони уже не спали? Їм потрібна підтримка, а її немає… Як і не було в нашого сина… Їх було 17 проти сотні орків, і всі 17 загинули як Герої. А якби їх там було 170, то наш син би вижив і його побратими вижили б… Тому нас так болить… Тому ми розуміємо, чому продовжується мобілізація. Військовим на передовій потрібна ротація. Але кого беруть? Тих, хто відкупитися не може чи у кого немає «блату»? А більшість купує липові висновки: «комісований», «непридатний». Або й навіть інвалідність… І це правда… Це не розмови.

Усі в нашому районі знають таксу, за яку можна відкупитися — це 3 тисячі доларів. За інвалідність — 5 тисяч умовних одиниць. Більше того, всі в Оратові навіть знають, хто це робить. Приїдьте до нас під лікарню і все на свої очі побачите. Як з самісінького ранку приїжджає Мотя з чоловіком. Вона бігає по кабінетах і вирішує питання. А він сидить в машині і розгадує кросворди, встає лише, коли треба відкрити багажник, щоб сумку могоричу покласти.

Зрозуміло, що не могоричем єдиним розплачуються. Несуть гроші в конвертах. На наших очах в коридорі лікарні до Моті підійшли батько з сином і віддали їй конверт. Вона тут же зробила дзвінок, дала вказівку, що все отримала, і запустила процес.

Який? У цей же час на умовну госпіталізацію потрапляє вказане прізвище, а далі — по накатаній.

З липових аналізів і діагнозів роблять здорових чоловіків каліками… І це не одиничні випадки, це конвеєр! Мотя в лікарні до останнього відвідувача! Хоча сама вже давно на пенсії. І вона не медик навіть, просто «рішалово», яка знає, кому і скільки треба занести. Про цю її злочинну схему знають і місцеві правоохоронці, і депутати. Але ніхто її за руку не зловить. Чому? Бо вона і їм поробила інвалідності або відмазувала від армії їхніх синів та зятів. Ось і замкнуте коло…

Але якщо з можновладцями і продажними правоохоронцями все зрозуміло – як тільки орки, не дай Боже, будуть просуватися далі по фронту, то вони втечуть за кордон. А що будуть робити інші? Ті, хто продав три корови, щоб Моті в конверт покласти долари? Ті, хто в борги заліз на роки заради цього конверта? Куди ви, бідові, будете тікати? Це ж до ваших дружин і дітей прийдуть гвалтівники з московії! Це ж ваше останнє майно будуть вивозити на ворожих танках! Це ж вашого сина, який сьогодні відкупився, можуть потім знайти у братській могилі у рідному селі! Ви цього хочете? Бо Моті — Моті все одно!

Вона втече, у неї ж купа ваших грошей! Вистачить вивезти усю родину. І не факт, що не в росію. Бо ж, видно, вона хоче того ж, що путін — поразки України, але цього не буде! НІКОЛИ! Бо за Перемогу України вже віддав своє життя наш син і тисячі кращих синів і доньок нашої держави. Ще мільйони за неї воюють — на фронті і в тилу. І ми воюємо — на волонтерських цехах і в тилу з такими продажними зрадниками, як Мотя і всі, хто їй платить.

Вислухала
Людмила ПОЛІЩУК