Вчора провели в новому офіційному Медіа-центрі Вінниччини інтерв’ю з головою Вінницької ОВА Сергієм Борзовим.

Запитання диктувала безпрецедентна війна. Про забезпечення мобілізованих воїнів, про корупцію і нові схеми які виникли в час війни. Про найважчий день війни для Вінниці – теракт 14 липня, коли «Калібри» змели центр і принесли горе в тисячі родин…

Звітую, ось які запитання поставила від імені «33-го» голові Вінницької ОВА  Сергію Борзову

1. Пройшло більше року повномастабного вторгнення.  Скажіть, коли був найбільшим пік тривоги стосовно окупаціі Вінниччини та найважчий для Вас особисто день?

2. Вже оприлюднюються факти, хто в тій чи іншій області мав стати гауляйтером, якби рф окупувала Україну. Як і так звані розстрільні списки та місця концтаборів, для українських патріотів, наприклад на Київщині це мали бути Бровари та Васильків.

А Ви знаєте, хто мав посісти Ваше місце? Скільки на Вінниччині виявлено зрадників. З них серед держслужбовців, правоохоронців та спецпризначенців?

3. Вінницька облрада не узгоджувала з Вами та профільним комітетом призначення керівників театрів? Не враховувала думку колективів та громадськості. Це вимога воєнного стану чи між поверхами, що на раз бувало, протистояння?

До речі, як Ви оцінюєте  роздутий штат в час війни облради? Чотири заступники? Люди обурюються, а їхні чиновники кажуть, що у обладміністрації він не менш роздутий. Це так?

4. Батьки та рідні, під час мобілізації воїнів, продовжують купувати за особисті кошти обмундирування для воїнів.

Це так має бути, чи недоопрацювання призовних структур? Скаржаться, що

воїнам не вистачає авто, а в  області тратяться кошти на сумнівні проекти.

5. В багатьох громадах області виникли ситуації, коли деякі партії створюють так звані міжусобчики. Щоб дерибанити землю, чи усувати неугодних голів. І проходять виключення з депутатів не тих, хто втік за кордон та бездіє, а навпаки, активних патріотів, тих хто не хоче брати участі у просуванні непрозорих рішень, як Ви бачите вирішення цих ситуацій?  Люди виходять на віче. Приклад – Бершадь та Оратів, інші.

6. Наші читачі нарікають, що в області недостатньо ведеться боротьба з корупцією. Яка доля «Вінницяоблгазу», у зв’язку з арештом Фірташа та вручення йому підозри, інших підприємств, в яких російські активи, акції колаборантів, зрадників?

7. Вінниччина – область де чи не найбільше  храмів московського патріархату. Як і виявлено чимало літератури та зрадників, навіть митрополит та єпископ.

Інші області вже активно відмовляють у оренді землі, приміщень центрам, які мають зв’язок із окупантом. На Вінничині це не так. Чому?

8. На Вашу думку, коли закінчиться війна?

Визнаю, що відповіді були відвертими і голова не відмовився від жодного гострого запитання.

Детальне інтерв’ю читайте в наступному номері  газети «33-й канал».

З попередніх вражень – у Вінницькій області відкрився не лише новий медіа-центр, як розумієте у підвалі, щоб забезпечити безпеку, але й новий формат спілкування з керівництвом області та країни.

Від імені журналістів закликаю брати приклад іншим керівникам – хватить гратись у «хованщину».

З повагою,
Тетяна Редько