Нагадуємо, що у Вінниці запланували підняття цін майже вдвічі.
У Вінниці має зрости тариф на холодну воду з 25,62 до 47,75 гривні за куб.
У нас будуть розцінки більшими за столичні?

Відповідне рішення прийняла НКРЕКП

Підвищення тарифів за їхнім рішенням має відбуватися у два етапи: з 1 липня до 31 серпня і з 1 вересня 2023 року.

Так, у Києві тариф має зрости з 30,38 до 40,46 гривні, в Одесі — з 35,15 до 44,86 гривні за куб. м., у Вінниці — з 25,62 до 47,75 гривні за куб. м, у Дніпрі — з 31,36 до 38,79 гривні за куб. м., в Ужгороді – 54,57 грн. Водночас тарифи у Херсонській, Миколаївській та Харківській областях не чіпатимуть.

Сума в платіжках для середньостатистичної сім’ї зросте приблизно на 60 гривень.

В НКРЕКП пояснили підвищення тарифів на воду тим, що останнім часом збільшились витрати на електроенергію, було підвищено зарплату, а також здорожчали реагенти для очищення води.
І розцінки у Вінниці стали найвищими в Україні. Після Ужгорода.
Та Президент Володимир Зеленський назвав ганебним і непрофесійним рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.
«З’явилося повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду.
М’яко кажучи, ганебне рішення, непрофесійне і не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення.
Уряду доручено представити рішення у відповідь. Вони будуть”.
Що передувало: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи на воду для 33 водоканалів та АТ “Укрзалізниця”.
Прем’єр Денис Шмигаль назвав рішення нацкомісії неприйнятними й дав доручення міністру енергетики та міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень.

Андрій Власенко