Мережею поширилась інформація про те, що ДБР проводить обшуки у народного депутата з Могилева-Подільського. Однак помічниця нардепа спростувала інформацію про обшуки, повідомила, що нарродний депутат перебуває у своєму офісі. Повідомлення про обшуки заперечив також і Валерій Коровій, керівник ГО «Ми – вінничани», до якого входить нардеп Вацак.

Повідомлялось, що зустріч з ДБР чекає ще двох нардепів з громадської організації «Ми — вінничани»: Миколу Кучера і Ларису Білозір.

— Офіційно можу повідомити, що обшуки в офісі народного депутата у Могилеві-Подільському ніхто не проводить, — каже помічниця народного депутата Вацака пані Тетяна Фоменко. — Він знаходиться на робочому місці у своєму офісі.

Співрозмовниця висловила подив з того приводу, що ті, хто поширив таку інформацію, не зателефонували до народного депутата чи в його офіс, аби уточнити ситуацію.

Голова ГО «Ми — вінничани» Валерій Коровій повідомив, що вони проаналізували сайти, на яких з’явилася така інформація. Тому не мають сумніву, хто її розганяє в інтернеті. Каже, роблять це представники однієї з політичних партій.

Реагувати на це громадська організація не буде. Бо це один з примітивних елементів політичної боротьби

— Дивно, що робиться це у час війни, — говорить Валерій Коровій. — Наша організація зараз політикою не займається. Після таких повідомлень я телефонував Геннадію Вацаку. Той повідомив, що «гостей» з ДБР у нього нема. Комусь дуже хочеться, аби вони були. Кому саме, в організації «Ми — вінничани» добре знають.

Вадим Снігур