Працівники Вінницького міського суду зібрали кошти на сучасний квадрокоптер для військових.

Цей літальний апарат оснащений камерою та іншими корисними пристроями, дозволяє отримувати огляд з повітря та здійснювати розвідку важкодоступних або небезпечних місць в умовах військових операцій, повідомили нацгвардійці однієї з вінницьких військових частин.

– Суддівський колектив зібрав кошти і придбав для гвардійців бойовий дрон. Бійці військової частини з перших днів війни боронять Україну від російських загарбників, тому такий літальний апарат вкрай потрібен нашим захисникам, – зазначила голова суду.

«Визнаючи вагомий внесок військових у захист суспільства, працівники суду у такий спосіб вирішили висловити свою підтримку та вдячність. Безпілотник був обраний з урахуванням потреб військової частини. Ми вважаємо, що наш практичний подарунок стане корисним для військових, а головне підвищить їхню загальну безпеку», – повідомила голова Вінницького міського суду Ганна Гайду

Квадрокоптер, оснащений камерою та іншими корисними пристроями, дозволяє отримувати огляд з повітря та здійснювати розвідку важкодоступних або небезпечних місць в умовах військових операцій, де швидкий доступ інформації та розвідка мають вирішальне значення, – підкреслив командир військової частини полковник Володимир Джула. Тому негайно літальний апарат передадуть бійцям, які воюють на сході.

«Такі вчинки є важливими, оскільки показують силу співпраці та підтримки між різними інституціями суспільства. Вони надають мотивацію тим, хто присвячує своє життя службі іншим людям. Тому висловлюємо щиру подяку суддям за корисний подарунок», – додав командир військової частини.

Вадим Снігур