Задушив і спалив. А у вироку суду – зробив це ненавмисне?!

– Я шокована, як покарали душогубця матері, – обуренню Тетяни немає меж.

Жінку задушили, а потім спалили тіло ще 19 квітня 2022 року. Судові слухання тривали майже рік. Вирок оголосили 26 червня 2023 року. Слова судді, яка зачитувала текст вироку, шокували доньку вбитої мами. Протягом усього часу засідань йшлося про умисне убивство, а в рішенні суду записали, що маму задушили ненавмисно, з необережності. Вбивці дали тільки п’ять років.

– Адвокат готує апеляційну скаргу на вирок Могилів-Подільського районного суду, — говорить донька Тетяна. — Будемо добиватися правди в апеляції.

Суддя вирішила, що 29-річний молодик задушив жінку з необережності, тому пом’якшила покарання. А тіло спалив теж ненавмисно?» — запитує дочка, яка буде вимагати максимального покарання в Апеляційному суді.


Жінку задушили 19 квітня 2022 року. Наступного дня поліція порушила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство». Підозрюваного розшукали швидко. Нагадаємо його зізнання, записані поліцією  одразу після затримання (цитуємо із запису відео, зробленого поліцією): «Я її придушив», — каже чоловік. Поліцейський запитує:  «Чим придушив?» — «Рукою, — відповідає чоловік на відео і продовжує: «Після того злякався і поїхав у Могилів. Потім вернувся, думав, може, прийшла до тями, приїхав подивитися, що і як, поняв, що ніякої реакції не було. Вона лежала в такому само положенні, як і була».

Пізніше суд повірив іншим аргументам обвинуваченого — про ненавмисне убивство і пом’якшив вирок.