Його розглянуть в серпні чи вересні.

Ось якими роздумами поділився телеграм-канал Веселий піп:

– Євгенія Кравчук, заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу” та Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, вважає, що більшість депутатів схиляються до закриття релігійних організацій, пов’язаних з РПЦ.

Парламентський комітет зробив все, що в його силах, для підготовки законопроєктів до розгляду, – стверджує Кравчук. Вона підкреслила, що на Погоджувальній раді голова комітету Микита Потураєв нагадує про готовність урядового та депутатського проєктів. За її словами, урядовий законопроєкт має більше шансів бути прийнятим, оскільки він відповідає європейському праву.

Комітет Верховної Ради, за словами Кравчук, активно співпрацює з головою Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктором Єленським та Міністерством культури та інформаційної політики. Вона наголосила, що Президент Володимир Зеленський рішуче підтримує політику духовної незалежності.


Вона відзначила, що у зв’язку з наближенням Дня державності та Дня незалежності, можливо, Верховна Рада розгляне ці законопроєкти в липні або серпні.

Заборона УПЦ не за горами.

Але у архієреїв УПЦ проблем немає. Частина з них налаштована на прихід путіна, частина підтримує курс на автокефалію і відхід від РПZ. Але у останніх немає лідера, який би міг зрозуміло артикулювати і захищати такий курс УПЦ. Всі поховалися по норах. Ніхто не хоче брати відповідальності.

«Авось, обійдеться», - думають ієрархі, сидячи в фешенебельній каюті останньої палуби «Тітаніка».

Дійсно, найвища палуба затоне останньою.

Але все одно затоне.