Раніше ми вже писали про те, що у Тростянецькій громаді склалася гостра проблемна ситуація – на сесіях селищної ради вже не перший місяць ухвалюють важливі рішення люди, яких було позбавлено депутатського мандату.

Відбувається це за участі селищної голови Людмили Червонецької. Тим самим ставляться під сумнів всі рішення, ухвалені за їхньої участі. Іншими словами – Тростянецькій громаді загрожують управлінський хаос і судова тяганина, здатна паралізувати всю комунальну інфраструктуру.

Щодо депутатів Віктора Довганя, Наталії Колесник, Дмитра Пріщенка, Сергія Пунька, Максима Щуренка партія, яка їх висунула на виборах 2020 року, на своєму з’їзді ухвалила рі­шення щодо припинення їхніх повноважень.

Очільниця Тростянецької громади Людмила Червонецька закрила очі на кричущі порушення закону і скликала одна за одною сесії селищної ради за участю нелегітимних депутатів. Вочевидь, щоб швидше «проштовхнути» якомога більше потрібних голові та її впливовим бізнес-партнерам рішень – можливо, просто «пиляти» бюджет і землі громади на власну користь. А щоб більше встигнути – «не помічати» проблемного статусу низки депутатів!

Судіть самі: люди, які втратили довіру земляків та колишніх однопартійців, місяцями відвідують сесії селищної ради, беруть участь в обговоренні і ухваленні рішень, що мають важливе значення для громади. Їхній сумнівний статус під час голосування згодом може стати достатньою підставою для оскарження і скасування низки рішень селищної ради – земельних, щодо функціонування медичної та освітянської мережі, про допомогу родинам військових. Це однозначно може спричинити управлінський хаос на рівні громади, зайву втрату часу та бюджетних коштів.

На кричущу ситуацію звернула увагу обласна прокуратура. Днями за ознаками наявності у діях очільниці Тростянецької громади Людмили Червонецької складу злочину було відкрито кримінальне провадження за ст. 366 Кримінального кодексу України («Службове підроблення»). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права займати відповідальні посади.

Ми будемо уважно стежити за ходом розслідування та інформуватимемо наших читачів.

Сергій Бойчук