Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Барська громада прощалася із двома синами-воїнами

На Донеччині загинув командир кулеметного відділення старший сержант Ігор Мирук із с. Антонівка. У 2015-2016 роках воїн служив правдою та вірою за нашу Україну. З повномасштабним вторгненням також не зміг залишитись осторонь. 14 липня відбувся його останній бій за Україну…

Барська громада втратила ще одного свого захисника. Під час виконання бойового завдання, проявивши стійкість та мужність, загинув матрос Олександр Журавель із с. Мигалівці. У скорботі вся громада…

Загартоване серце Одін

Ми не віримо і не хочемо вірити… але в нас у родині горе. Так, саме в родині, бо Одін був, є і буде для нас частиною родини «Загартовані Серця». Загинула неймовірна, фантастична людина. Воїн, який з 2014 року захищав Україну. Тато двох неймовірних донечок сьогодні пішов у вічність.

Не висихають сльози матерів, дружин, дітей

2 липня під час виконання бойового завдання загинув житель села Лука-Мелешківська, молодший сержант В’ячеслав Тищенко.

Захищаючи нашу Батьківщину, в районі населеного пункту Терни Донецької області, внаслідок мінометного артилерійського обстрілу загинув Олексій Ткачук із с.Чеснівка.

На колінах, з квітами зустрічали мурованокурилівчани свого воїна-односельця Андрія Мельника.

На щиті повертається назавжди додому житель с. Кочурів Віталій Бондаренко. 18 липня поблизу н. п. Кліщіївка Бахмутського району внаслідок мінометного обстрілу він отримав поранення, несумісні з життям. 23 липня Віталій мав відзначати свій 34 день народження.

Чергова трагічна звістка прийшла в Тульчинську громаду

Загинув воїн Микола Малюта із с. Клебань. Сержант Малюта був старшим стрільцем-оператором механізованого від­ділення механізованого батальйону. 19 липня на Донеччині воїн прийняв свій останній бій.

Вінницька громада прощається із захисником Іваном Дземою – щирим патріотом і мужнім воїном.

Ситківчани у жалобі за воїном Олександром Козедрою, який загинув 21 липня біля с. Терни Донецької обл.

Трагічна звістка прийшла у село Хомутинці. Під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку загинув воїн Віталій Кулак.

21 липня під час мінометного обстрілу в с. Пречистівка Донецької області загинув навідник батальйону морської піхоти Олег Сулима.

Сумна звістка в Бершадській громаді: на війні загинув воїн із с. П’ятківка – Василь Зваричевський.

Водій тролейбуса загинув під Бахмутом

23 липня Вінниця прощалася із загиблим воїном Іваном Дземою. У військовий стрій він став у січні цього року. Був старшим солдатом 57-ї окремої мотопіхотної бригади. Загинув під час виконання бойового завдання на околицях міста-фортеці Бахмут 21 травня. Йому було 58 років… Поховали воїна на Алеї слави Сабарівського кладовища.

Іллінецька громада попрощалась із Віктором Чорним

Чоловік до війни працював будівельником. Але з початку повномасштабного вторгнення рашистів добровільно пішов захищати Батьківщину. З січня цього року разом з побратимами боронив країну від ворога на нульових позиціях в районі Бахмута. Був поранений. 17 липня Віктор Чорний помер внаслідок хвороби. У захисника залишилось дві доньки.

Жмеринчанин звільняв український Херсон

19 липня на війні, виконуючи бойове завдання, загинув 34-річний жмеринчанин Володимир Березовський. Володимир міг не йти воювати, адже мав бронь, але, незважаючи на це, в перші дні війни пішов захищати рідну державу від російських окупантів.

На війні був стрільцем-санітаром стрілецької роти 28-ої окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Серце відважного воїна зупинилося 19 липня поблизу смт Курдюмівка Бахмутського району під час виконання бойового завдання.

Жмеринчанин отримав почесну медаль «За звільнення Херсона».

Козятин на колінах

Тут прощалися з воїном Олексієм Дукою. Чоловік працював у лінійному відділі поліції ст.Козятин, пізніше підписав контракт з в/ч 3028 м. Калинівка і став служити в Національній гвардії кулеметником. Брав участь в АТО в 2014 році. Після закінчення контракту працював у правоохоронних органах в м.Київ, але згодом повернувся в Козятин. З початком повномасштабного вторгнення став на захист нашої Батьківщини. 19 липня сержант стрілець- гранатометник однієї з бригад виконував бойові завдання поблизу Первомайське і загинув. Поховали Героя на Козятинському міському кладовищі на Алеї слави.

23 липня у Козятинській громаді знову день жалоби за загиблим захисником України – Сергієм Опановичем. Працював у локомотивному депо. У квітні цього року був зарахований до лав ЗСУ. 16 липня під час мінометного обстрілу біля села Кліщіївка Бахмутського району Донецької області загинув. У Сергія залишилась донечка.

Із суду – на фронт

19 липня біля н. п. Первомайське Донецької області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу загинув воїн ЗСУ, кулеметник стрілецького батальйону Олег Ткачук. Чоловік мав юридичну спеціальність, працював у Мурованокуриловецькому районному суді Вінницької області. Згодом був призначений на посаду помічника судді Волочиського районного суду Хмельницької області. Потім повернувся на попереднє місце роботи. 26 лютого минулого року приєднався до лав ЗСУ.

Людина щирої та світлої душі. Таким Олег залишиться в пам’яті всіх тих, хто його знав. Йому назавжди залишиться 35.

Добряк із золотим серцем

Так згадують у Вороновиці Ігоря Ніщука. Справжній патріот, вірний син України, батько двох прекрасних дітей, взірець мужності та незламності – таким Ігор назавжди залишиться в пам’яті всіх, хто його знав… Друзі з Вінниці розповідають, що до війни чоловік був активним парафіянином УГКЦ.

«Мій світ розділився на до і після… Вже ніколи я не почую: «Привіт, Анночка, мій коханий світлячок…», а ти не почуєш «татку» від наших дітей. Тепер ти опікуватимешся нами з Небес Ти мій цілий світ, і як тепер його будувати без тебе?! Вічна пам’ять!» — плачуть рідні.

Напередодні дня народження загинув на фронті Віталій Бондаренко

Провели в останню путь захисника, жителя Кунянського старостинського округу Гайсинської громади. У січні цього року Віталій був мобілізований до лав ЗСУ. Службу відбував солдатом на посаді водія-електрика від­ділення зв’язку взводу зв’язку механізованого батальйону. 18 липня загинув на Донеччині під час виконання бойового завдання. У Віталія залишились мати, дружина, дві маленькі донечки.

Сьогодні у Тростянці поховали 36-го воїна-захисника

Ним став Едуард Михайлов. Мобілізований до лав ЗСУ 17 травня 2022 р. Звання – солдат. Посада – водій відділення протитанкових ракетних комплексів. З 9 липня не виходив на зв’язок з рідними. Потім стало відомо, що Едуард Михайлов загинув 17 липня внаслідок штурмових дій з боку противника в районі н. п. Авдіївка. Військовослужбовець удостоєний високих військових нагород: почесного нагрудного знака Головнокомандувача Збройних сил України «Сталевий хрест», медалі »За оборону Авдіївки».

Хмільницька громада знову у скорботі

4 липня під час виконання бойового завдання біля н. п. Хромове Донецької області загинув смертю хоробрих солдат Олег Тимченко. Захисник родом із Білої Церкви. Згодом його родина змінила місце проживання спочатку на нині окуповане місто Токмак, а потім на Запоріжжя. З 1 жовтня 2022 року пішов на захист Батьківщини, став солдатом стрілецької роти 17-ї окремої танкової бригади. А дружина і теща Олега переїхали до Хмільника. Чоловік опанував пріоритетну професію на фронті – став оператором БПЛА. Будував плани на подальше життя у нашому місті, у мирній та вільній Україні. 4 липня воїн отримав поранення, яке не залишило шансів на життя.

На щиті повертається Ярослав Марків

Жителі села Шура Копіївська та уся Тульчинська громада у жалобі. Солдат Марків був гранатометником механізованого батальйону. Під час виконання бойового завдання неподалік н. п. Богданівка Бахмутського району отримав поранення, внаслідок якого 22 липня помер у лікарні м.Дніпро.

Трагічна звістка в Ободівській громаді

23 липня загинув житель с. Торканівка – Віталій Соловей. Чоловік на війні займав посаду радіотелефоніста стрілецького батальйону. Внаслідок танкового обстрілу в районі н.п. Терни Донецької області обірвалося життя воїна.

Непоправна втрата для Ямпільської громади

Загинув військовослужбовець Олександр Карпенко із Дзигівки. Гранатометник механізованого відділення механізованого батальйону однієї із військових частин загинув 21 липня під час захисту Батьківщини поблизу н. п. Курдюмівка Донецької області.

Дашівську громаду знову сколихнуло лихо

22 липня в районі н. п. Терни Донецької області загинув захисник Михайло Молот із с. Іванівка. Він до останнього подиху був вірний військовій присязі.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала
Людмила ПОЛІЩУК