У боях із російськими окупантами на Запоріжжі загинув молодий воїн Дмитро Остапчук із Вінницької області. Він служив кулеметником Калинівської бригади НГУ, воював і на Донеччині.

Захисникові було лише 24 роки. Про втрату повідомила голова Тростянецької селищної ради Людмила Червонецька.

“Тростянеччина в жалобі… Згасло ще одне полум’я життя…Ненависть, злість і біль втрати… Цей біль торкнувся ще однієї родини нашої громади, навіки осиротивши її, забравши найдорожчу серцю людину… 27 липня на Запоріжжі загинув Дмитро Анатолійович Остапчук з села Гордіївка”, – написала вона.

Зазначається, що старший солдат Дмитро Остапчук був кулеметником першого кулеметного відділення кулеметного взводу 3-го батальйону 14-ї бригади оперативного призначення ім Івана Богуна, також відомої як Калинівська.

“Він заплатив найдорожчу ціну за незалежність України – віддав власне життя. Назавжди тільки 24… Боляче усвідомлювати, що так рано обірвалось молоде життя. Скільки доброго і світлого могло бути в нього попереду. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна”, – додала чиновниця.

Слова співчуття з приводу втрати захисника і друга висловила однокласниця нацгвардійця Алла Карпенко. Вона розповіла, що він мав позивний “Муха” і незадовго до смерті Діма говорив, що “везіння не вічне”.

“Ми не бачилися років чотири в Гордіївці, але пересіклися цього року в Дружківці. На Донеччині, Дім. На клятій Донеччині, хоча ми разом і в садочок ходили, і дев’ять років школи. А 9-й клас свідомо сиділи разом за партою: 1 вересня 2013 року ти попросився підсісти до мене, бо “не хочеш далі котитися вниз”. Ще цього вівторка я просила тебе не спішити помирати, на що ти сказав, що “везіння не вічне”, – написала дівчина.

Вона пригадала, як колись ворожка наворожила Дмитру, мовляв, він помре у жовтні, а нині липень. Ще за два дні до загибелі він просив триматися разом “нашим горем”, а подруга вже після 27 липня написала йому, не знаючи, що він “уже був по ту сторону”.

“Діма. Дім… Тобі там точно вже не болить… правда ж? Дмитро Остапчук. Однокласник. Друг. Опора. На щиті!” – додала знайома захисника.

Висловлюємо співчуття родині загиблого. Герої не вмирають!