“Відповідне рішення ухвалене згідно зі статтею 77 Закону України “Про банки і банківську діяльність” у зв’язку із систематичним порушенням банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення”, – йдеться у повідомленні НБУ. “Конкорд” також обслуговував більше чверті грального бізнесу в Україні.

Зазначається, що частка фінустанови становила 0,17% від активів платоспроможних банків, тож виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України. Також НБУ нагадав, що впродовж останніх двох років за результатами здійснення нагляду у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму регулятор оштрафував банк за порушення на 60,4 мільйони гривень та видав письмове застереження.

Водночас у НБУ запевнили, що кожен вкладник банку “Конкорд” отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.

Орієнтовна сума гарантованих виплат вкладникам станом на 01 липня 2023 року становить 1 мільярд 116,25 мільйонів гривень, додали в НБУ.

За наявною інформацією у Вінниці немає філіалів Дніпропетровського банку “Конкорд”. Його найближчі офіси знаходяться в Києві, Одесі та Львові.