Під час зустрічі з керівництвом обласного центру підписали меморандуму про взаєморозуміння на шляху до встановлення побратимських відносин.

“Наше знайомство відбулося офлайн менш як місяць тому. Сьогодні французькі колеги особисто прибули до нашого міста обговорити подальші кроки з налагодження партнерських відносин та можливі напрями співпраці. Одна з тем – взаємодія у сфері охорони здоров’я та протезування. Обмін досвідом між українськими та закордонними медиками сприятимуть покращенню надання фахової допомоги, в тому числі й нашим оборонцям.

З французькими партнерами нас також об’єднує орієнтація на покращення екології та клімату. Особливо цікавим для нас буде досвід Нансі у впровадженні нових видів екологічного транспорту. Протягом усього часу перебування французьких партнерів у Вінниці ми зробимо максимум, щоб познайомити їх із нашим містом, його атмосферою та вінничанами”, – написав міський голова.

“Дякую за вашу гостинність. Я радий, що приїхав у Вінницю. З початку повномасштабної війни жителі міста Нансі були дуже стурбовані тим, що відбувається в Україні. До середини 18 століття Нансі було незалежним містом незалежного графства, останнім графом якого був Станіслав Лещинський – він був королем Польщі і народився у Львові. Тож, можна сказати, що історія Нансі здавна була орієнтована на східні країни. Ми віддавна маємо тісні зв’язки, зокрема з Карлсруе – це наше місто-побратим понад 62 роки. А з Любліном – понад 50 років. Тож з обома цими містами ми тісно співпрацюємо, щоб відкрити кооперацією з країнами, які знаходяться східніше від нас. Дуже вдячний меру Карлсруе, з яким ви нещодавно зав’язали партнерські стосунки, і дуже хочу, щоб наші три міста були тісно зв’язані між собою”, – зауважив Матьє Кляйн.

Нансі — місто та муніципалітет у Франції, у регіоні Гранд-Ест, адміністративний центр департаменту Мерт і Мозель. Населення — 105 382 осіб (2011). Знаходиться у східній частині Франції.