У День Прапора у Стрижавці навколішки зустрічали Юрія Козуба

Юрій загинув 29 червня, виконуючи бойове завдання біля н. п. Старомайорське Донецької області. Потрапив під артилерійський обстріл. Майже два місяці перебував на території, підконтрольній ворогові. 16 серпня тіло загиблого Героя доставили до Дніпра.

1 березня 2022 року Юрій пішов добровольцем до лав ЗСУ. Був солдатом, водієм-хіміком відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту військової частини А2287. 16 березня його направили в Донецьку область. Удома на Юрія чекали дружина, десятирічний син Олександр, шестирічна донечка Катруся, мати та сестра.

Вінниця оплакує своїх Героїв

Ігор Ноябродський закінчив фізико-математичну гімназію №17, а потім будівельний факультет Вінницького політехнічного інституту. Все життя працював інженером-будівельником, мав за плечами й строкову військову службу. Тож, коли розпочалось масштабне вторгнення, одразу пішов записуватись до війська.

«Спершу не взяли, відмовили й вдруге, вирішальною стала третя спроба”, – розповідає мати Героя Людмила Степанівна.

На війні його сім’єю стала 57-ма окрема мотопіхотна бригада ім. Кошового отамана К. Гордієнка. З побратимами старший сержант Ігор Ноябродський воював під Бахмутом. Поліг у бою 27 березня поблизу селища Хромове…Без батька залишилися четверо дітей.

Вінничанин Артур Андрейчук до війни був підприємцем та плекав власну родину, в якій підростав синочок.

Артур Андрейчук служив старшим сержантом у 22-й окремій механізованій бригаді ЗСУ. Загинув під час танкового бою в с. Кліщіївка Бахмутського району. Зранене серце Героя припинило битися 14 серпня…

Дмитро Калінчук закінчив Вінницьку загальноосвітню школу №19, згодом — Вінницький медичний коледж. Загинув під час бою в Бахмутському районі. Без батька залишилось двоє дітей…

На колінах Вінницька громада прощалася із Ігорем Єгоровим та Ярославом Ковальовим.

А 30 серпня проводжали до Алеї слави Максима Гамова.

Барщина сиротіє

Ще одним воїном Небесного легіону став Володимир Матвієнко із с. Чемериське.

Земне життя захисника завершилося у запеклому бою на фронті Запорізької області 19 серпня. Він боровся із ворогом до останнього подиху, з глибокою та непохитною вірою в Бога і в Батьківщину.

У День Незалежності останню шану віддали Дмитру Богуцькому

Дмитро загинув 21 серпня поблизу села Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

Він був старшим сержантом поліції, заступником командира взводу полку управління поліції особливого призначення. Мав псевдо Буг. Мав дві вищі освіти. З 2018 року працював поліцейським роти охорони об’єктів та публічної безпеки батальйону Управління поліції охорони у Вінницькій області.

У 2023 році він записався добровольцем до Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють». У березні поїхав до Одеси на службу. У липні був направлений на Бахмутський напрямок. Більше місяця перебував у самому пеклі. Відчував, що не повернеться додому, і казав про це рідним у розмовах. Його собака Джета три дні поспіль вила, ніби сповіщала про недобре.

Могилівчанин Олег Дашкевич загинув у важких боях. Родина втратила опору, громада — патріота…

У 32-гу річницю Незалежності гайсинчани прощалися з Сергієм Когутом

24 серпня Гайсинська громада провела у останню дорогу свого земляка, кращого сина, солдата Сергія Когута. Чоловік працював у будівельних бригадах, на Гайсинському цукровому заводі.

Під час повномасштабного вторгнення був мобілізований до лав ЗСУ у листопаді минулого року. Служив солдатом у 21-му окремому мотопіхотному батальйоні територіальної оборони «Сармат» на посаді гранатометника механізованої роти. Загинув 16 серпня під час виконання бойового завдання на Донеччині.

У воїна залишився батько Анатолій Микитович, улюблена бабуся та чарівна донечка Діана.

Старший лейтенант назавжди молодий…

22 серпня в результаті авіаудару ворога в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області загинув старший лейтенант однієї з військових частин Вінниччини Віталій Глинчук.

Перш ніж зв’язати своє життя з військовою справою, Віталій Глинчук спробував себе у податковій справі та в охоронній фірмі міста Києва. А 27 грудня 2016 року підписав контракт з Національною гвардією України.

Віталій Глинчук служив командиром мінометного взводу військової частини 3028.

Калинівчани у чорній скорботі

21 серпня в останній земний шлях на щиті повернувся відважний захисник України Руслан Гилко. Герой загинув 15 серпня поблизу села Кліщіївки Бахмутського району Донецької області.

23 серпня в останній земний шлях до Калинівської громади повернувся відважний захисник України Володимир Кравчук. Герой загинув 15 серпня поблизу села Кліщіївки Бахмутського району Донецької області.

У бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, 23 серпня, поблизу н. п. Невельське Донецької області загинув вірний захисник Олег Ржипецький. Нещодавно він приймав вітання із днем народження, а тепер його близьким пишуть співчуття про втрату.

Олег Ржипецький минулого літа був мобілізований до лав ЗСУ. Мужньо стояв на захисті України на Миколаївському, Херсонському та Запорізькому напрямках та до останнього боровся з російськими окупантами.

5 лютого отримав важке поранення. А після недовгої реабілітації повернувся до своїх побратимів на Донецький напрямок, де й отримав поранення, не сумісні з життям.

У Героя залишились молода дружина, батьки та двоє братів.

Вічна пам'ять воїну Юрію Хмельовському

Захисник був родом з села Плебанівка. Відбував військову службу на посаді офіцера відділення оперативної психологічної роботи. Був щирою та доброю людиною, відповідальним та нескореним воїном, вірним сином своєї Батьківщини.

Загинув смертю хоробрих досвідчений воїн

Леонід Іванов — учасник АТО, уродженець Херсонської області, мешканець с.Спичинці, який з 25 лютого 2022 року став на захист нашої Батьківщини.

Молодший сержант Леонід Іванов був командиром інженерно-саперного відділення стрілецького батальйону. 23 серпня виконуючи бойові завдання в районі н.п. Невельське Донецької області захисник загинув.

Погребищенська громада у жалобі…

Кращі сини стають до Небесного війська

У бою за Україну, її волю та незалежність, внаслідок мінометного обстрілу біля с.Кліщіївка Бахмутського району Донецької області 10 серпня року загинув житель села Березівка — Павло Доскоч.

15 серпня під час забезпечення національної безпеки і оборони героїчно загинув заступник командира бойової машини — навідник-оператор, старший сержант Збройних сил України Олександр Потапенко. Ладижинська громада у чорному смутку…

13 червня в Бахмутському районі Донецької області, під час смертельного обстрілу на 24 році життя загинув нацгвардієць Максим Маковей із села Станіславчик. Наш Герой віддав своє життя за мир та свободу України.

Трагічним звісткам немає кінця...

Російсько-українська війна забрала життя Олега Гребенюка із с.Красносілка Крижопільської громади. Олег на війні був стрільцем-помічником гранатометника штурмового від­ділення штурмової роти окремого штурмового батальйону.

19 серпня під час виконання бойового завдання поблизу н. п. Синьківка Куп’янського району Харківської області захисник загинув.

Спортсмени гинуть у бою за Україну

Це про Максима Гамова. З 10 жовтня 2022 року він стояв на захисті нашої Батьківщини, служачи у складі десантних штурмових Збройних резервних військ у 25 бригаді.

Він був видатним майстром у спортивній акробатиці та стрибках на акробатичній доріжці, маючи звання кандидата у майстри спорту. Максим почав свій спортивний шлях зі стрибків на доріжці під керівництвом Людмили Баннікової, а пізніше перейшов до спортивної акробатики, де тренувався у Сергія Калинтюка.

Світлій і нетлінній пам'яті Юрія Бурка із с.Дзюньків та усіх полеглих воїнів

Пішов на захист нездоланний син:
Один із сотні... з тисячі один.
Тримайся, мамо, пташечко, держись,
Твій син здійнявся ангелом у вись.

Він вище нас, він сміливіше всіх,
За отчий дім в сиру землицю ліг.
Віддав своє зелене ще життя
За мирні дні, за світле майбуття.

Іде колона, коровай... гільце...
Та в кожного заплакане лице.
Хоробрий красень з карими очима,
Нестерпна втрата — поховати сина.

Тримайся, мамо, пташечко, держись,
Твій син здійнявся ангелом у вись.

Юлія Коновалова

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала
Людмила ПОЛІЩУК