Про це повідомляє відповідний указ глави української держави.

“Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 серпня 2023 року “Про військово-лікарську експертизу у Збройних силах України”, – сказано в документі.

При цьому наголошується, що контролюватиме виконання таких перевірок секретар РНБО Олексій Данілов.

Як відомо, 30 серпня відбулося чергове засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Однією з головних тем обговорень під час засідання стала робота військово-лікарських комісій.

Учасники погодили проведення перевірок тих рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були прийняті в період з початку повномасштабного вторгнення Росії та можуть бути пов’язані з корупційними порушеннями.


За перевірку рішень візьмуться спеціальні робочі групи. Згідно з рішенням РНБО, їх доручили створити міністерствам, іншим центральним органам влади, обласним та Київській міській державним адміністраціям.

Тим часом вже кілька європейських країн відмовились повертати в Україну військовозобов"язаних., мотивуючи це посяганням на свій суверенітет.

В разі вивлення порушень в роботі ВЛК, хіба що зможуть покарати корумпованих лікарів. І то не факт. Адже про майже узаконену корупцію у МСЕК вже давно всім відомо. А вони продовжують брати гроші за "інвалідність". І, знову, відправлені ними за кордон ухилянти можуть залишитися недосяжними.