Слава землякам-оборонцям Вадиму Ілику та Роману Бевзу

Обоє воїнів боронили Бать­ків­щину у складі однієї з він­ницьких військових частини НГУ. Обоє загинули під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку 29 серпня.

Вадим Ілик із Вінницьких Хуторів. Працював на під­при­ємстві «Барлінек». Вадим взяв до рук зброю від початку АТО, у 2014-му, за рік пройшов кілька бойових ротацій.  Життя воїна обірвалося у 39 років у бою біля с. Роботине Запорізької області. Без батька залишився 5-літній син.

Роман Бевза – випускник загальноосвітньої школи №8 та Вінницького технічного фахового коледжу. Коли ворог почав велику війну, Роман Бевза відразу став до лав її оборонців. З честю виконував священний обов’язок. Серце воїна припинило битися у 33 роки.

У “Вінницяобленерго” жалоба за колегою-воїном

У жорстоких боях за Україну загинув слюсар з ремонту колісних транспортних засобів Служби транспорту і логістики – Олександр Набока. Чоловік з родиною переїхав у Вінницю з Херсонщини. Там досі проживають його батьки, там і поховали 31 серпня, задовго після загибелі. Адже загинув Олександр ще 21 червня у с. Невське Луганської області під час мінометного обстрілу. Служив у механізованих військах ЗСУ гранатометником. Повідомлення про смерть Героя родина отримала не одразу…

Війтівка прощалася із Віталієм Козійчуком

Віктор Козійчук став на захист суверенітету нашої держави, щоб захистити свою родину, захистити своїх односельців, захистити кожного з нас. Але, на превеликий жаль, загинув від отриманого поранення біля н. п. Кліщіївка Бахмутського ра­йону Донецької області.

Додому з фронту на щиті повернувся Олександр Китасюк

Водій-електрик протитанкового відділення вогневої підтримки сержант Олександр Китасюк відбував військову службу з грудня 2022 року.

Життя захисника обірвалося 2 вересня у віці 50 років. Він загинув у боротьбі з ворогом біля села Микільське Херсонської області.

Знову трагічна звістка сколихнула Уланівську громаду

Захищаючи нашу Батьківщину, під час виконання бойового завдання біля селища Діброва Сєверодонецького району Луганської області 5 вересня загинув Богдан Шило.

У Немирові жалоба за Олександром Покорським

7 вересня земляки попрощалися із Олександром Покорським. Море сліз і море болю. Поховали воїна на цвинтарі у Хвостівці.

Вічна пам’ять захиснику Юрію Хмільовському

На війні загинув воїн з села Плебанівка. Старший лейтенант Юрій Хмільовський служив на посаді офіцера відділення оперативної психологічної роботи. Був щирою та доброю людиною, відповідальним та нескореним воїном, вірним сином своєї Батьківщини.

Летять похоронки до Бершаді

У важких боях, захищаючи територіальну цілісність України в Запорізькій області, загинув житель с.Івонівка – Юрій Пантелеєв.

А наступного дня стало відомо про загибель Сергія Садового із с. Поташня. Сергій загинув 8 вересня поблизу н. п. Но­воселівське Сватівського ра­йону Луганської області.

До лав небесного воїнства полетів жмеринчанин Максим Шульган

Жмеринчанин у перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну повернувся з-за кордону та став на захист рідної землі разом з побратимами 1-го взводу 3-ї роти оперативного призначення.

Серце мужнього воїна зупинилось під час виконання бойового завдання 29 серпня поблизу н. п. Роботине на Запоріжжі. Поховали героя на кладовищі в селі Жуківці.

На Шаргородщині – труни з прапорами

На фронті загинув боєць Національної гвардії України, житель міста Шаргород Володимир Матвієць. Старший солдат кулеметного відділення батальйону спеціального призначення Володимир Матвієць брав участь у боях в найгаря­чіших точках фронту з самого початку війни. Молоде життя вірного та відважного патріота України обірвалось 28 серпня під час виконання ним бойового завдання в районі н. п. Кремінна Луганської області. Йому навіки залишився 21 рік.

Зустріли на щиті воїна Костянтина Єрмакова у селі Конатківці

Костянтин став на захист України під час проведення АТО. Коли ворог розпочав на нашій землі повномасштабну війну, 25 лютого 2022 року він вступив до лав ЗСУ. Солдат, сапер відділення інженерно-саперного взводу Костянтин Єрмаков загинув під час виконання завдань поблизу н. п. Невельське Покровського району Донецької області.

Без єдиного сина залишилась згорьована мати.

Крижопільську громаду сколихнула чергова лиха звістка

У лікарні м.Дніпро помер Олександр Круглов. Через вторгнення агресора сім’я Круглових змушена була покинути свій дім у Донецькій області.

Матрос був номером обслуги самохідного артилерійського взводу самохідного артилерійського дивізіону.

Під час виконання бойових завдань отримав поранення та був евакуйований до медичного закладу імені Мечникова. На жаль, 7 вересня життєва зірка Олександра навіки згасла.

Знову війна забрала життя молодого воїна з Погребища

6 вересня внаслідок виконання бойового завдання біля н. п. Вербове Пологівського району Запорізької області загинув Олександр Павлюк із с.Бабинці.

Старший солдат вій­сь­кової служби, старший розвідник – снайпер 2 категорії розвідувального відділення однієї з вій­сь­кових частин Олександр Пав­люк був учасником АТО/ООС у 2016-2019 р.р. З першого дня повномасштабного вторгнення росії на територію України став на захист своєї Батьківщини.

Ладижин у жалобі

Ще 17 квітня, героїчно виконуючи свій військовий обов’язок перед народом України, загинув солдат Микола Клапатюк, старший стрілець-оператор другого стрілецького відділення однієї з військових частин ЗСУ. 11 вересня на центральній площі Ладижина прощалися із Героєм.

А 8 вересня перестало битися серце ладижинського захисника, солдата Михайла Кліменка, стрільця – помічника гранатометника ЗСУ.

Петро Лінник – у Небесному війську

Петро Лінник родом із с. Осична. Працював експедитором у місті Київ.

З 18 березня 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ та боронив Україну на Чернігівщині. Під час виконання бойового завдання отримав важкі травми, несумісні із життям. Помер Герой 6 вересня.

У Героя залишились дружина, син та батько

У Козятинській громаді дні жалоби. Тут сумують за загиблим захисником Дмитром Івановим.

Прощалися з Героєм, який віддав своє життя у боротьбі за незалежність та свободу України, на площі Героїв Майдану.

Поховано Дмитра на кладовищі в с.Козятині.

А 10 вересня Козятинська громада проводжала в останню дорогу воїна Олександра Кондратюка. З 2017 року по 2022 року Олександр проходив вій­ськову службу в ЗСУ.

10 вересня прощалися і з Григорієм Крентою. Працював чоловік в Києві на будівництві, черговим по станції. Був залізничником, як його тато та дідусь. 1 березня був мобілізований до окремої механізованої бригади. Воював на Черні­гів­щині, проходив навчання в Польщі, став снайпером, далі служба на Харківщині, Куп’янсько-Лиманському напрямку.

Під час мінометного обстрілу в районі селища Новоселівське Сватівського району Луганської області 1 вересня отримав поранення, несумісне з життям.

Вінницькі Герої на щиті

Цього тижня Вінницька громада прощалася із захисниками Леонідом Сокольваком та Спартаком Варданяном.

Леонід Сокольвак пропав безвісти 29 червня в Донецькій області. Але, на жаль, воїна знайшли вже мертвим. Назавжди 23…

Серед Героїв на щиті і Богдан Соколовський. Він воював у складі Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють». Був заступником командира взводу. Разом із побратимами відстоював донецькі рубежі. Загинув 4 вересня під час виконання військового завдання поблизу Бахмута.

До Вінниці на щиті повернувся Віталій Шептула. Військовий у бою отримав важкі поранення. Врятувати молодого воїна не вдалося…

Віталій стояв на захисті країни з початку повномасштабного вторгнення. Спочатку проходив строкову службу у десантно-штурмових військах, згодом — у штурмовому батальйоні «Скала».

На Запоріжжі 25 серпня Віталій отримав важкі мінно-вибухові та осколкові травми. На жаль, 7 вересня життя Віталія обірвалося.

Сам боєць народився на Херсонщині 23 лютого 2000 року.

Днями Вінницька громада живим коридором зустрічала Євгенія Воротняка. Він до остан­ньо­го подиху був вірний Україні.

На щиті до Вінниці повернувся житель села Гавришівка, який загинув 9 вересня на Запоріжжі. Василь Воронюк з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну став на захист країни. Служив Герой в Калинів­ському підрозділі Нацгвардії.

Трагічно обірвалося життя жителя с. Верхівки Василя Залепи. На війні чоловік був стрільцем-помічника гранатометника механізованого взводу. На війні з російським окупантом загинув і Сергій Дзюба. Штурмовик – парамедик загинув на полі бою на Запоріжжі, с.Роботине.

Погребищенська громада знову в скорботі

8 вересня під час виконання бойового завдання в районі н.п. Новопрокопівка Пологівського району Запорізької області в результаті мінометного обстрілу загинув житель села Кулешів Богдан Кухарчук. Старший солдат, гранатометник взводу батальйону оперативного призначення військової частини Західного ОТО Національної гвардії України Богдан Леонідович став на захист держави з першого дня великої війни.

Прощання із загиблим Героєм відбулося 12 вересня в с.Кулешів.

Плисків на колінах

11 вересня в селі Плисків провели в останню путь Сергія Нагорного, який віддав своє життя за свободу і незалежність України, за мирне життя кожного з нас. До війни чоловік працював охоронником у Вінниці. 23 травня мобілізований до Збройних сил України. Помер в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні від поранень, які отримав 28 серпня внаслідок виконання бойових завдань на південному сході України.

Калинівська громада знову у сльозах

Внаслідок поранень, несумісних з життям, отриманих в результаті стрілецького бою з противником поблизу села Діброва Сєвєродонецького району Луганської області, 7 вересня загинув Юрій Мельник. Чоловік працював монтером колії на залізничній станції м. Вінниця. У травні був мобілізований до лав Збройних сил України. До останнього подиху боровся з ро­сій­ськими окупантами у складі 63 окремої механізованої бригади.

Смута у кожному селі. Оленівка вмивається сльозами

Її Герой повертається на щиті… Захисник України, житель с. Оленівка Вороновицької ТГ Олександр Михайляк до останнього подиху залишався вірним українському народові.

7 вересня під час мінометного обстрілу поблизу н. п. Первомайське Покровського району Донецької області внаслідок поранень загинув житель с.Малий Митник Великомитницького старостинського округу Хмільницької міської ради Микола Паладі. Солдат, стрілець-санітар механізованої роти в/ч А2896, мав статус внутрішньо переміщеної особи та до призову працював на місцевому комунальному підприємстві «Хміль­ник­комун­сервіс».

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Підготувала Людмила ПОЛІЩУК