На всі покоління і віки Героям слава!

27 вересня Літинщина прощалася із інспектором прикордонної служби, захисником України, жителем с. Городище Павлом Дахновським. Кращий з кращих полинув у засвіти до Небесного війська.

Довга дорога додому

Назавжди додому повернувся і житель с. Серебрія Станіслав Білий. З перших днів повномасштабної війни добровольцем пішов захищати рідну землю від російських окупантів. 27 квітня 2022 року у важких боях на Донеччині Станіслав загинув… Лише тепер вдалося гідно попрощатися з Героєм.

Небесним воїном став і житель Тульчина Олександр Луценко

Він служив номером обслуги протитанкового взводу. Був відданим військовій присязі на вірність українському народу. Але 24 вересня в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув внаслідок обстрілів артилерією противника та безпосереднього бойового зіткнення з ворогом в районі н.п. Кисилівка Харківської області.

Поранення стали смертельними

25 вересня під час лікування внаслідок отриманих раніше поранень помер водій зенітного ракетного відділення, солдат ЗСУ Олександр Поштар. 28 вересня Ладижинська громада прощалася з Героєм.

Бершадська громада у жалобі

27 вересня тут віддали останню шану Михайлу Яремку, який загинув, захищаючи нашу країну від агресора. 19 вересня біля н. п. Григорівка Донецької області відбувся його останній бій.

Море сліз і море болю за Героями

22 вересня в районі н. п. Григорівка Донецької області окупант обірвав життя Віктору Поліщуку із с.Городківка. Солдат Поліщук був старшим стрільцем-оператором стрілецького відді­лення стрілецького батальйону.

У Гайсині прощалися з Героєм Анатолієм  Кичикуловим

22 вересня в Білогорівці Луганської області, виконуючи бойове завдання, Анатолій отримав вогнепальне кульове поранення, несумісне з життям. Свій 33-й день народження Анатолій Кичикулов так і не зустрів… Друзі та родина, побратими та ровесники із села Рахни Гайсинської громади попрощалися із загиблим захисником 27 вересня. У Анатолія залишилася мати, вітчим, сестра та брат, який служить в ЗСУ.

На Донеччині героїчно загинув Віталій Кучкудан із с.Красне Новоміського старостинського округу. Молодий воїн ціною власного життя захищав рідну землю… У Віталія залишились дружина та двоє діток.

Летять похоронки у громади…

29 вересня із війни до рідної домівки «на щиті» повернувся житель смт Тиврів Андрій Голоскевич.

У бою за Батьківщину 29 вересня внаслідок мінометного обстрілу поблизу н.п. Вербове Запорізької області загинув Дем'ян Кравчук, житель с. Тараски.

Про квіти Перемоги мріяв Григорій Павлов

24 вересня в районі н. п. Вербове Запорізької області загинув житель с. Рів, заступник командира бойової машини, навідник оператор десантно-штурмового відділення однієї з військових частин Григорій Павлов. Він минулого року був мобілізований до ЗСУ. У лютому 2022 року на місяць відправився до Німеччини на військові навчання. Григорій наближав Перемогу України...

Тяжка у вічності хода…

Новоживотівський старостинський округ у жалобі за мужніми воїнами… Денис Богатирьов та Олександр Ладний навіки у пам'яті поколінь.

Зчорніла від горя Барщина

26 вересня у бою за Україну загинув молодий воїн Володимир Кичак. Хоробрий, сміливий, мужній захисник рідної землі. Були плани, були мрії, були бажання. Йому б жити…

З вірою в Перемогу навідник бойової машини танкового взводу солдат Андрій Докійчук самовіддано боронив українську землю. Та, на жаль, 3 вересня Андрій прийняв свій останній бій та поповнив Небесне військо воїнів світла.

Шукали серед живих, але дива не сталося…

Повернувся на щиті Олександр Гупало, житель с.Даньківка. Загинув старший солдат Гупало 9 липня року під час виконання бойового завдання в районі м. Красногорівка Покровського району Донецької області. З того часу захисник вважався безвісти зниклим. На жаль, його особу було ідентифіковано і підтверджено загибель на полі бою за експертизою ДНК.

Довга дорога додому підполковника Державної прикордонної служби України, могилівчанина Валерія Борсука. Повномасштабне вторгнення Валерій зустрів в рядах Донецького прикордонного загону. До цього багато років він прослужив в Могилiв-Подiльському прикордонному загонi. 9 квітня 2022 року, захищаючи кордони рідної землі на Донеччині, офіцер ДПСУ Валерій Борсук загинув…

Згасла життєва зірка В'ячеслава Попова

Захисник — із с. Вишківці Барської громади. З липня 2022 року він мужньо та відважно відбував військову службу, боронив рубіжі. Але до Героя-захисника підступила важка хвороба. Серце воїна навіки зупинилося…

На Вінниччині попрощались з військовим Іваном Курочкою

25 вересня через влучання керованої ракети в будівлю логістики в Херсоні загинув солдат, житель села Сосни — Іван Курочка.

Немирівчани  на колінах перед  труною з Прапором

2 жовтня жителі Немирівської громади попрощалися з полеглим на війні Героєм — Ігорем Заїчком.

Війна забирає найкращих

Серед них і Олександр Сімчук, який усім серцем любив родину, земляків, Україну.

Щирим і мужнім патріотом був Костянтин Кушнір. Старший солдат 5 механізованої роти 2 механізованого батальйону загинув 1 жовтня від отриманих поранень внаслідок артилерійського обстрілу, в районі с. Петропавлівка Куп’янського району Харківської області.

30 вересня передчасно зупинилося серце командира першого відділення інженерної техніки сержанта Віктора Опанасюка, жителя с. Кузьминці.

Зламали молоде життя, як пшеничний колосок

Трагічна звістка прийшла до Томашпільської громади. Тепер навіки в небесному строю Станіслав Красій із Вапнярки. Солдат Красій був стрільцем-снайпером десантно-штурмового батальйону. 28 вересня в районі міста Мар’їнка Покровського району Донецької області життєва зірка мужнього та хороброго воїна згасла.

Луко-Мелешківська громада у жалобі…

3 липня під час виконання бойового завдання загинув житель с. Яришівка, матрос Олександр Тоток. Чорний біль і вічні сльози за воїном Перемоги.

20 вересня відданий вій­ськовій присязі на вірність українському народу помер старший сержант Сергій Поліщук із Козятина. Поховали Сергія у селі Пляхова на сільському кладовищі.

Ольгопіль схиляє  голови в жалобі…

24 вересня під час виконання бойового завдання, в районі с. Новомихайлівка Покровського району Донецької області загинув молодший сержант, головний сержант взводу протитанкових ракетних комплексів роти вогневої підтримки Михайло Чайковський.

У 25 став  небесним воїном…

В Ольгополі 29.09 2023 р. навіки попрощались з розвідником третього відділення розвідувального взводу військової частини А7273 Олексієм Євгеновичем Синиченком.

Із виступу голови Ольгопільської громади Миколи Савченка:

«Пекучий біль та гіркий смуток війни чорним крилом знову торкнулися нашої Ольгопільської громади. 23 вересня цього року у Донецькій області помер 25-річний Олексій Євгенович Синиченко.

Олексій Євгенович народився 30 травня 1998 року у місті Маріуполь, вступив до Львівського політехнічного інституту. Через два роки взяв академічну відпустку та пішов працювати на комбінат «Азовсталь».

Війна змінила життя його сім’ї. Родині довелось покинути Маріуполь та шукати прихисток, який знайшли у селі Ольгопіль.

З перших днів війни вступив до маріупольської ТРО. 24 лютого 2022 року був призваний Маріупольським центром комплектування. Після того як місто було окуповане, довелося разом із побратимами виходити з оточеного Маріуполя, і знову повернутися на фронт… Півтора року він захищав наш з вами спокій...»

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК