Павло Бевз був справжнім у всьому

І тому освіту отримав у Академії Національної гвардії України, став офіцером.

22 серпня 2022 року отримав відзнаку «За відвагу в службі» від Міністерства внутрішніх справ. Це була його третя ротація на фронт, в складі 14 Бригади НГУ «Червона калина»… Найзапекліші бої на Запорізькому напрямку, де ворог лютує. Він пішов в свій останній бій, щоб захистити нас всіх… Вінничанин, випускник Вінницької школи №31, офіцер Національної гвардії України Герой Павло Бевз… Назавжди 26 років…

Дві труни з прапорами на площі

4 жовтня Барська родина проводжала в останню путь нашого захисника володимира кичака і віктора шатковського.

Два найкращих сини України… Два патріоти і воїни… Два соколи, які навіки відлетіли у вічність…

А напередодні, 30 вересня, передчасно зупинилося серце командира першого відділення інженерної техніки, сержанта Віктора Опанасюка із с. Кузьминці.

Янголами стали воїни

Підтвердилась інформація про загибель воїна Михайла Богачука із Якимівки. Він загинув під час виконання бойового завдання, захищаючи свою державу від окупантів. У Михайла залишились дружина, доньки та син.

29 вересня внаслідок мінометного обстрілу поблизу н.п. Вербове Запорізької області загинув Дем’ян Кравчук із с. Тараски.

1 жовтня пішов з життя водій-електрик інженерно-саперної роти, старший солдат ЗСУ Сергій Бондарук. Ладижин у жалобі.

До рідного дому назавжди повертається на щиті Великий син України Костянтин Кушнір.

Райгород у жалобі. У важких боях за свободу України віддав своє життя житель с. Вища Кропивна Руслан Бойко.

Олександр Луценко — солдат протитанкового взводу однієї із військових частин ЗСУ.

Загинув військовий поблизу н. п. Киселівка Харківської області 24 вересня під час бойового завдання по виявленню та знищенню сил противника. Ямпільська міська громада у жалобі.

Бершадь прощалася з воїном. Павло Рудь із с. Устя, який мужньо боронив нашу державу, віддав життя за кожного з нас…

Загинув у перший день війни

7 жовтня у Козятинській громаді був оголошений днем жалоби за загиблим захисником Денисом Прилуцьким. Молодий воїн, матрос бригади морської піхоти Збройних сил України, проявив мужність і вірність військовій присязі. Загинув Денис в перший день повномасштабного вторгнення в м.Генічеськ.

Страшна скорбота огорнула Жмеринську громаду

На війні загинув жмеринчанин Віктор Денисов. В перший день повномасштабної війни залізничник Віктор Денисов прийняв для себе відповідальне рішення – стати на захист рідної України. Мав досвід, отриманий на сході нашої країни у 2015 році, захищаючи Вітчизну. Відважний, сміливий та сильний духом воїн — старший стрілець 2-го механізованого взводу Віктор Денисов користувався авторитетом серед побратимів. 58-річний воїн-оборонець загинув 3 жовтня під час ворожого обстрілу в н. п. Невельське на Донеччині.

7 жовтня в Тульчинській громаді день жалоби. Віктор заповів поховати його на малій батьківщині. Остання воля військового – святий обов’язок.

Герой із Чечельниччини

Довгих 9 місяців родина очікувала свого героя Віктора Бондарця. Йому назавжди залишилося 42… Віктор пішов на службу у ЗСУ 4 квітня 2020 року. Підрозділ Віктора тримав фронт під Старогнатівкою, що на Донеччині. Життя героя обірвала ворожа міна 25 лютого 2022 року.

Вінниця проводжає воїнів-земляків

7 жовтня Вінниця схилилась у жалобі перед почесним офіцером і гідним захисником України Євгеном Кравцовим.

Нацгвардієць Олександр Русавським із перших днів захищав столицю, далі були бої на Донецькому напрямку, а згодом на Запорізькому, де 3 жовтня обірвалося його життя.

Вінниця попрощалася і з Героєм Сергієм Сташевським

Він став у стрій 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Життя воїна обірвалося 9 жовтня 2022 у бою під селом Давидів Брід, що у Херсонській області. Йому було лише 38 років…

Навіки 22… Лише 22…

Захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, виявивши стійкість та муж­ність в боях за Батьківщину, загинув Богдан Мартинюк з с. Біличин. Свій останній в житті бій мужній воїн прийняв 5 жовтня в Донецькій області. Барська громада низько схиляє голови в глибокій скорботі.

Човновиця у жалобі

Страшна звістка накрила село… На фронті загинув Петро Циба. Старші земляки згадують, що він був дуже розумним, трудолюбивим. Покохав Петрик молоду дівчину Мирославу, зробив їй пропозицію, та не встиг відчути радість батьківства. Загинув Петрик 4 жовтня, виконуючи бойове завдання.

Зупинилося серце воїна

Руслан Мирончук — із с.Пустоха. У 2003 році призваний до лав ЗС України, служив у підрозділі військ спеціального призначення м. Київ. Працював в охоронній службі.

З початком повномасштабної агресії російської федерації призваний до лав ЗСУ за спеціальністю стрілець-снайпер 2-го механізованого відділення механізованого батальйону.

1-го вересня цього року був звільнений у запас. Але за трагічних обставин 6 жовтня серце перестало битися. Похований Руслан в с.Пиковець.

У важких боях загинув Сергій Павляк

Сергій загинув 6 жовтня в районі н.п. Вербове Пологівського району Запорізької області внаслідок мінометного обстрілу.

5 жовтня відбувся останній бій Вадима Горецького.

8 жовтня зупинилося серце воїна з с. Маньківка — Івана Урсула.

Передчасно пішов з життя 39-річний військовослужбовець Євген Чепелюк із с. Журавлівка. Він з липня 2022 року захищав суверенітет та цілісність нашої держави. У березні 2023 року був демобілізований.

І знову Оратівська громада в жалобі…

Пішов у вічність воїн с. Чернявка Максим Підлипний. Це був прекрасний син, дорогий брат, він був всесвітом для своєї коханої дівчини. Безжальна війна забрала не лише його життя, а й мрії, і майбутнє…

Громади у скорботі…

8 жовтня внаслідок бою на бойовій позиції загинув мужній воїн — Олександр Зінкевич в районі н.п. Макіївка Сватівського району Луганської області.

При захисті Батьківщини, виявивши стійкість та мужність під час виконання бойового завдання, загинув старший солдат Роман Патерок, житель с. Між­лісся.

Стало відомо про Володимира Янчука із с.Гнатків Томашпільської громади. Старший солдат Володимир Янчук був стрільцем 3 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти стрілецького батальйону.

Знову трагічна звістка прийшла в Дашівську громаду. 4 жовтня від отриманих травм внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу поблизу н. п. Красногорівка Донецької області загинув Валентин Богачук.

6 жовтня обірвалося життя солдата Дмитра Конова.

У Могилеві-Подільському провели прикордонника Руслана Павельчука

7 жовтня на Харківщині, захищаючи незалежність України, молодший сержант Руслан Павельчук загинув смертю хоробрих. Загиблому захиснику було лише 47 років. У перший день повномасштабного вторгнення Руслан Павельчук без вагань став на захист рідної землі та призвався до Могилів-Подільського прикордонного загону. Понад півтора року пліч-о-пліч з побратимами проходив важкі стежки пекельних битв на Чернігівщині та Донеччині.

Руслан за фахом дизайнер-архітектор, багато років працював на цивільних посадах у прикордонному загоні. Завдяки його таланту та майстерності був облаштований музей, виготовленні банери та білборди. Поховали бійця з усіма почестями – спільною молитвою, під залпи почесної варти на Алеї слави.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК