Станом на 24 жовтня відомо про 1894 загиблих.

Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Розвіває вітер Прапор над могилою

Страшний відлік війни… 13 жовтня загинув воїн-захисник Богдан Стахов із Білянського старостинського округу.

Понад 10 місяців боронив Україну, але під час виконання бойового завдання в зоні бойових дій поблизу н.п. Підстепне Херсонської області життя командира відділення снайперів 2 взводу обірвалось.

На його молоді роки випав нелегкий маршрут – війна, яка забрала Воїна ще молодим. Йому назавжди залишиться 25…

А білих птахів у раю стає все більше…

Молодим соколом здійнявся у небесну вись Сергій Бойко із с.Комаргород Томашпільської громади.

Останній бій 26-річного захисника відбувся 6 жовтня під час виконання бойового завдання під Бахмутом… 18 жовтня провели в останню дорогу молодого мужнього захисника рідні, побратими, військовослужбовці, колеги по службі з відділення Національної поліції №2 селища Томашпіль, друзі, односельці, духовенство.

Навесні Сергій прийняв рішення вступити до лав штурмового полку «Цунамі». З травня молодший лейтенант поліції Сергій Бойко служив на посаді інспектора взводу №2 полку «Цунамі» Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють».

6 жовтня відважний воїн Сергій Бойко прийняв свій останній бій в районі н. п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. Ворожий снаряд навіки обірвав життя молодого українського патріота.

Цього тижня жителі міста Тульчина проводжали в останню життєву дорогу й військовослужбовця Олександра Пугачова.

А 11 жовтня під час виконання бойового завдання в районі н. п. Вербове Запорізької області в результаті мінометного обстрілу противником отримав поранення Олександр Пацалов із смт Кирнасівка Тульчинської громади. Лікарі боролись за життя нашого воїна, проте дива не сталося, 17 жовтня в Запорізькій обласній клінічній лікарні від отриманих травм воїн помер.

Солдат Пацалов був кулеметником батальйону оперативного призначення НГУ.

16 жовтня під час виконання завдань, пов’язаних із захистом Вітчизни, в районі н. п. Вербове Пологівського району Запорізької області загинув житель с. Боблів – Юрій Басенко. Немирівська громада у жалобі…

У Вороновиці знову біль і сльози за юним воїном

10 жовтня перестало битися серце захисника України 19-річного Героя Сергія Самикіна, який родом з с. Кринички Миколаївської області.

Молодий хлопець, сирота, добровільно пішов захищати Україну, пишався, що збив два дрони і “шахед”. Гине молодь, а в цей час можновладці гуляють на дорогих весіллях, беруть хабарі з ухилянтів, розкрадають бюджетні кошти…

А 14 жовтня при виконанні бойового завдання в районі Бахмута героїчно загинув ще один житель Вороновиці, щирий та відданий патріот України 50-річний Сергій Савчук. Люблячий батько двох прекрасних діток, коханий чоловік, завжди привітний і щирий…

В боях за Україну загинув захисник Марк Оз

Минулого року Марк став зіркою TikTok, повторивши рухи вірусного танцю «Венздей» просто на передовій. Відео набрало 2,5 мільйона переглядів.

Марк Оз родом з села Петримани у Мурованокуриловецькій громаді. Пішов воювати в рядах перших спочатку розвідником, потім артилеристом. Загинув 11 жовтня біля села Іванівка Харківської області.

До вінницької Алеї слави линуть Герої

20 жовтня Вінниця прощалася з Героєм Олегом Манжосом.

До війни чоловік мав мирну професію, довгий час працював на керівній посаді у фірмі «Аріта». Виходець з родини військового, сам військовослужбовець в запасі, відданий Україні Олег Манжос не міг бути осторонь і 24 лютого 2022 року пішов на фронт. Вже в березні 2022 року брав участь в бойових діях, захищав Миколаївську область.

Воював в складі 59 ОМБр, 9 окремий мотопіхотний батальйон «Вінницькі скіфи». 12 жовтня Олег Манжос загинув під час виконання бойового завдання біля н. п. Первомайське на Донеччині.

Оплакує Вінницька громада ще одного Героя. На фронті загинув мужній патріот Олександр Пархонюк.

Останній бій великих воїнів

14 жовтня поблизу с. Клі­щіївка Бахмутського району на Донеччині у стрілецькому бою загинув житель с. Нараївка солдат Михайло Корінний.

У жителів Дашівської громади не встигають висихати сльози за загиблими земляками. 15 жовтня поблизу н. п. Лиман Перший Куп’янського району Харківської області під час виконання бойового завдання від артилерійських обстрілів загинув старший сержант В’ячеслав Бубенко.

Трагічна новина прийшла і в село Нижча Кропивна, війна забрала життя Івана Колесника. Захисник загинув 13 жовтня біля с. Богданівка Донецької області.

Похоронки летять у Козятин

На фронті загинув козятинчанин Ігор Болдін. Лише 34…

Війна вкоротила віку й Станіславу Яценку. До війни чоловік працював на будівництві, в РЕМ, на хлібзаводі, в Юзефо-Миколаївській Аграрно-промисловій компанії. Любив техніку та досить добре розумівся на ній.

На фронті Станіслав, нехтуючи своїм власним життям, виніс на собі з поля бою важкопораненого побратима, після чого був нагороджений орденом «За мужність».

З 24 травня після важкого бою поблизу н. п. Богданівка, Бахмутського району Донецької області стрілець-снайпер механізованої роти не повернувся із бою… Вважався зниклим безвісти. 6 жовтня за результатами генетичної експертизи був ідентифікований.

Герой похований на кладовищі в селі Сигнал.

Загинув у ДТП

На Алеї слави центрального кладовища прощалися із капітаном поліції, учасником бойових дій Євгеном Щепетовим. Він помер внаслідок отриманих травм, несумісних з життям, — у ДТП. Війна не обирає обставин…

До рідної Шаргородщини повертаються Герої

Азовець, старший солдат 21-річний Володимир Матвієць загинув у бою з ворогом ще 28 серпня. Проте повернути додому тіло воїна вдалося лише тепер. 22 жовтня тіло полеглого Героя привезли додому…

На Шаргородщину надійшла ще одна звістка. На Донеччині 18 жовтня у розквіті сил пішов з життя 28-річний військовослужбовець, водій-номер обслуги гармати артилерійського взводу солдат Владислав Куцак.

Ти далеко. Вже десь в висоті.
Добрим воїном будеш у Бога.

Вічна слава, юначе, тобі!

Жаль, коротка життєва дорога…

Піщанська громада зазнала втрат. Під час ворожого мінометного обстрілу поблизу н. п. Часів Яр Донецької області загинув 24-річний Віталій Щербатий. Солдат Щербатий був стрільцем-снайпером десантно-штурмової роти аеромобільного батальйону однієї з військових частин. Його останній бій відбувся 15 жовтня…

Ворог забрав життя мужнього захисника і вірного сина України — Руслана Ружицького із с. Парпурівці. У січні Руслану могло б виповнитися лише 27 років, однак кривава війна обір­вала його життя.

У війні з російським агресором загинув і відважний Ігор Байдак із с.Рахни-Лісові. Ігор на війні був стрільцем-снайпером механізованого батальйону. 18 жовтня поблизу н. п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області життєва зірка захисника навіки згасла.

21 жовтня на Центральній площі Тростянця зустріли траурний кортеж з тілом полеглого воїна Сергія Ні­кітіна, жителя села Цибулівка.

Сергій — стрілець-снайпер роти снайперів – мужньо виконував військовий обов’язок. Але 14 жовтня в районі н. п. Берхівка, Бахмутського району від­бувся його останній бій…

Осіннє небо плаче сльозами

16 жовтня своє життя за рідну Батьківщинку віддав гніванчанин Владислав Ліпніцький. Хлопцю не було й 22 років. У 19 років був призваний на строкову службу. Весною 2023 підписав військовий контракт. Служив під Бахмутом. Був кулеметником стрілецького батальйону. В одному з боїв отримав поранення, мав осколки в тілі. Після швидкісного лікування одразу повернувся в стрій.

Його війна закінчилась 16 жовтня під н.п. Хромове в Донецькій області. Хлопець отримав вогнепальні поранення, несумісні з життям…

Знову Вінниця схилилась на коліна

Тут прощалися з Миколою Деруном. Оборонець боронив суверенітет та територіальну цілісність України від початку повномасштабного російського вторгнення. Саме тоді у юнака завершувався термін строкової армійської служби, до демобілізації залишилися лічені дні. Щоб гнати ворога, уклав військовий контракт. Його бойовою родиною стала 15-та бригада оперативного призначення Національної гвардії України, що згодом отримала назву «Карадаг». Свій останній бій Микола прийняв під селом Вербове 17 жовтня…

Цвіт нації гине в боротьбі за майбутнє України, за кожного з нас… Ми не маємо жодного права знехтувати цими страшними втратами! Тому, якщо ти не на фронті, то — для фронту! Третього сьогодні немає!

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК