Вінниця прощалася з екскомандувачем Повітряних сил

25 жовтня пішов із життя відомий український військовий керівник – Командувач Повітряних сил Збройних сил України у 2010-2012 роках генерал-полковник Сергій Онищенко.

Він пройшов шлях від льотчика винищувального авіаційного полку до Командувача Повітряних сил Збройних сил України (2010-2012 р.р).

Колеги та співслужбовці згадують його як справжнього воїна, професіонала, компетентного та людяного командира.

Сергій Онищенко протягом років служби, змінив чимало гарнізонів та посад. Почав із посади старшого льотчика. Пізніше став командиром ескадрильї, згодом заступником командира та командира винищувального авіаційного полку, заступником командира авіаційної дивізії.

Генерал-полковник Сергій Онищенко відзначений багатьма державними нагородами, медалями та відзнаками.

Вони віддали життя за Перемогу України

23 жовтня на 41 році життя помер воїн Збройних сил України Олександр Король з с. Оратів. Воював під Авдіївкою. Ризикуючи своїм життям, виніс не одного побратима з поля бою.

23 жовтня обірвалося життя солдата ЗСУ, тростянчанина Сергія Усенка.

25 жовтня у смт Тростянець попрощалися з 21-річним вій­ськовослужбовцем. Пішов у вічність новітній Герой — Вік­тор Гуменюк з м. Бар.

У небесну височінь відлетів ще зовсім юний патріот – 24-річний Сергій Вдовін із смт Крижопіль. Матрос Вдовін був старшим вогнеметником вогнеметного взводу роти радіаційного, хімічного, біологічного захисту. 23 жовтня під час виконання бойового завдання, біля н. п. Іванівка Миколаївської області, отримав поранення, несумісні із життям.

Горе прийшло і в Студенянську громаду

27 липня в районі н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області загинув Дмитро Кушнір із с.Кукули. В бою за Україну віддав найдорожче – своє життя. Лише тепер вдалося достойно поховати Героя.

Загинув під час оборони «Азовсталі»

Вінничани провели до місця вічної слави Сергія Попова. Сергій воював у складі 109-ї окремої бригади.

Загинув під час виконання бойового завдання на території маріупольського металургійного комбінату «Азовсталь». За попередньою інформацією, це сталося 25 березня 2022 року. Життя воїна обірвалося у 59 років. Лише тепер тіло Героя вдалося поховати у Вінниці.

На Алеї слави у Вінниці свіжі могили…

Ми втрачаємо найкращих земляків. Серед них і Олександр Качковський. Вірний син України та мужній захисник віддав життя за Вінницю без окупантів.

Прощалася Вінниця із ще одним воїном на щиті Олексієм Круком. 18 жовтня під час бойових дій неподалік Піщанівки Херсонської області воїн загинув.

На цьому тижні вінницька громада попрощалася із захисниками Сергієм Поповим та Олександром Дворським.

Під час повномасштабного вторгнення росії Олександр взяв до рук зброю добровільно. У строю був із березня цього року. Пройшов інтенсивну під­готовку, включаючи навчання за кордоном. Життя воїна обірвалося 20 жовтня під час бою поблизу Куп’янська.

На щиті повертається з фронту Папай

Дмитро Гоголь за позивним Папай працював з екіпажем поблизу Кремінної. Разом з побратимами рятував бійців та надавав допомогу цивільним впродовж кількох ротацій.

Дмитро Гоголь долучився до лав госпітальєрів під час повномасштабної війни. Всі ротації відбув на самому нулі.

На щиті у Вінницю повернувся вінничанин Андрій Гайліс. Герой брав участь у боях на Харківському напрямку. Життя воїна обірвалося 25 жовтня

Жили надією, але сьогодні вона згасла…

23 травня 2022 року під час виконання бойового завдання з виявлення та знищення сил противника в м.Сєверодонецьк зник безвісти Сергій Кришталевич із с.Крикливець Крижопільської громади.

Родина сподівалась до останнього, що вдасться знайти Сергія живим. На жаль, дива не сталось. За ДНК-експертизою підтвердився факт загибелі Героя-захисника.

Тульчин зустрів на колінах Сергія Сметанського — жителя с.Ганнопіль. 23 травня 2022 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Лиман Донецької області сержант-захисник загинув. Воїн повертається на малу батьківщину після довгих місяців очікування, журби та сліз.

Похоронки летять у села…

У боротьбі з російським агресором загинув Руслан Юзьков — житель с.Ставки. Старший сержант Юзьков служив у 2 механізованому взводі механізованого батальйону.

21 жовтня під час обстрілу опорного пункту з боку російської федерації поблизу с. Першотравневе Куп’янського району Харківської області, захисник загинув.

Трагічна новина прийшла до Липовецької громади. На Донеччині, 29 жовтня, внаслідок танкового обстрілу загинув житель с. Лісової Лисіївки Василь Кравчук.

Під час виконання бойового завдання в районі н. п. Степове Покровського району Донецької області 23 жовтня загинув житель Іллінців Ярослав Різник.

Окупант, який увірвався на нашу землю, забрав життя бійця Нацгвардії Геннадія Ковальського із с. Копистирин.

23 жовтня під час виконання бойового завдання старший солдат Ковальський прийняв свій останній бій.

20 жовтня під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув солдат ЗСУ Олександр Белінський.

Поліг у боях за Україну Юрій Свящук з багатодітної родини

Воїн родом з Росоші. Отримав поранення, несумісні з життям, під час виконання бойового завдання поблизу с.Первомайське на Донеччині. Восени 2021 року Юрій Свящук став до лав ЗСУ.

24 жовтня страшна звістка прийшла до родини Юрія. Воїну було лише 24 роки.

Він був наймолодшим сином у родині. Мав трьох старших братів. Тепер без наймолодшого сина залишилась мама. Без батька — 4-річний син Дмитрик.

День жалоби у Козятині

27 жовтня оголошено Днем жалоби за загиблим захисником – Юрієм Родюком. Юрій захоплювався автомобілями, що згодом переросло в роботу. Мав золоті руки. Працював у локомотивному депо.

Навідник механізованого відділення механізованого батальйону – солдат Юрій Родюк служив у Козятині.

13 жовтня був відправлений на Бахмутський напрямок. 22 жовтня загинув поблизу н. п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

У Небесному війську найкращі

24 жовтня, виконуючи бойове завдання в Луганській області, загинув солдат ЗСУ Віктор Соколовський.

Повернувся з-за кордону і пішов на фронт

У с. Слобода-Шлишковецька попрощались і провели в останню путь загиблого прикордонника – 43-річного Юрія Лисюка.

Серце захисника перестало битися 22 жовтня. Юрій отримав тяжке поранення під час виконання бойового завдання на позиціях у Донецькій області.

Звістку про повномасштабне вторгнення Юрій отримав, перебуваючи за кордоном. Не роздумуючи прийняв рішення про повернення на Батьківщину, аби стати на захист країни.

Летять у вирій герої-соколята

21 жовтня під час виконання бойового завдання героїчно загинув солдат Михайло Пилипчак — гранатометник морської піхоти Збройних сил України.

У Турбівській громаді прощалися із жителем с. Соболівка Дмитром Огіренком.

Загинув кулеметник 2-го відділення 1-го взводу оперативного призначення 27 жовтня в районі н. п. Вербове Запорізької області при виконанні бойового завдання.

10 жовтня в районі н. п. Первомайське Донецької області загинув Олександр Миронович із с. Міжлісся. Він мужньо долав складнощі військової служби ще у зоні АТО.

Ладижинці попрощалися з солдатом Збройних сил України Михайлом Пилипчаком. Йому назавжди 37… Михайло разом із побратимами стримував ворожу навалу на Херсонському напрямку. 21 жовтня Михайло героїчно загинув на полі бою.

26 жовтня під час виконання бойового завдання біля н. п. Роботине Запорізької області загинув Віталій Хупченко з с.Болган Студенянської територіальної громади. Солдат Хупченко був гранатометником.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК