Гільце, коровай, уся родина разом…

У Липовецькій громаді прощалися із 19-річним воїном. Олександр Борима ще 18-річним став до лав ЗСУ. А у 19 загинув у боях за Херсонщину.

Народився Олександр у Зозові.

У лютому 2022 року став до лав ЗСУ. Був заступником командира бойової машини, навідником-оператором механізованого відділення.

1 жовтня 2022 року під час наступальних дій в районі сіл Безіменне та Костромка Херсонської області Олександр загинув. 13 місяців вважався безвісти зниклим при особливих обставинах. Мама Олександра — Леся Іванівна — більше року шукала сина у списках полонених, поранених, зниклих… Але дива не сталося…

Райгородська громада у жалобі

Важка втрата жахливим болем вдарила по родині Бойчуків у с. Райгород. Захищаючи Україну, 27 жовтня на Запорізькому напрямку віддав своє життя Олександр Бойчук. Учасник АТО знову пішов боронити Батьківщину від окупантів і загинув у нерівному бою.

Небесне військо поповнив випускник «ЦПТО 1 м.Вінниці»

Анатолій Кисіль загинув під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу н. п. Синьківка Харківської області.

Жмеринка втратила кіборга

Олег Левченко був відданим своїй Вітчизні та українському народу. З 2014 року давав відсіч ворогу в найгарячіших точках на Сході України: у складі 81 окремої аеромобільної бригади боронив українську землю в Пісках, Водяному, Опитному та брав участь в обороні Донецького аеропорту. За муж­ність при виконанні бойових завдань у зоні АТО був нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» та медаллю «За вірність народу України».

З початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну досвідчений воїн вступив до лав Територіальної оборони. Серце мужнього захисника зупинилось 30 жовтня.

Листопад плаче дощами, а родини загиблих — гіркими сльозами

На Запорізькому напрямку загинув Віталій Хупченко з Студенянської громади. Життя Героя обірвалося 26 жовтня під час виконання бойового завдання біля села Роботине.

У перший день листопада Ілля Вінніченко, мешканець села Крутогорб Гайсинського району, поповнив Небесне військо. Захисник загинув 25 жовтня поблизу н. п. Кліщіївка Бахмутського району на Донеччині.

29 жовтня біля н.п. Вербове Пологівського району Запорізької області загинули Іван Мирончук з Хмільника та Олександр Коломієць — старший солдат з с. Томашпіль.

Теплицька громада провела в останню путь Сергія Щербака. Воїн загинув 25 жовтня поблизу н.п. Кліщіївка Донецької області. У нього залишилися матір, сестра та 13-річна донька.

Вінниця стає на коліна

Жалоба у ліцеї №22. 27 жовтня загинув випускник школи Сергій Дубчак, який закінчив школу у 1992 році. Поховали Сергія Дубчака 3 листопада.

На цьому тижні у Вінниці попрощалися із Денисом Куклінським, Володимиром Медведєвим, Ігорем Ворожейкіним. Ігор воював у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. На службу пішов у 2022 році. Загинув 3 листопада.

Знову війна омиває сльозами Іллінецьку землю

Тужить і плаче громада разом з родиною Різників за безжально обірваним рашистами молодим життям Ярослава Різника.

25 травня Ярослава призвали на військову службу по мобілізації до лав ЗСУ. Воював у найгарячіших точках фронту. Загинув 23 жовтня в районі н. п. Степове Донецької області.

Шпиків у чорному горі

Одна за одною трагічні новини прийшли в Шпиківську громаду. У російсько-українській війні загинув Віктор Покиньчереда. На війні чоловік був водієм-радіотелефоністом стрілецького батальйону. 31 жовтня внаслідок артилерійського обстрілу поблизу н. п. Тавільжанка Харківської області воїн поліг.

У боротьбі за незалежність загинув військовослужбовець із с. Велика Вулига Артур Красний. Солдат Красний був старшим стрільцем-оператором механізованого батальйону. 1 листопада під час ракетного обстрілу біля с. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області життєва зірка Героя навіки згасла.

Волонтери пішли на фронт і загинули

У селі Зятківці в останню дорогу провели 37-річного захисника України Павла Андрюхова. З перших днів війни волонтерив. У січні був мобілізований у лави ЗСУ. Його життя обірвалося при виконанні бойового завдання 25 жовтня біля н.п. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. Старший брат полеглого воїна також захищає Україну від російської навали в лавах ЗСУ і обіцяє помститися за брата.

У Чечелівці попрощалися з полеглим на Донеччині захисником Олександром Заливанським. Земляки згадують, що Олександр мав золоті руки. Численна кількість бандеромобілів виїхала з його майстерні на фронт рятувати хлопцям життя. Службу проходив на посаді солдата, старшого радіомінера-гранатометника у 28 ОМБр. Загинув 30 жовтня поблизу н.п. Курдюмівка Донецької області. У Героя залишились мати, батько, брат, син та донька.

На могилі моїй посадіть молоду яворину...

Ще один Герой з Могилева-Подільського назавжди повертається на щиті додому. 24 травня у важких боях під Бахмутом загинув Олександр Табурчак. Лише тепер вдалося з почестями попрощатися із Героєм.

31 жовтня у ході бойових дій загинув житель с. Чуків Олександр Молоков. Немирівська громада у жалобі.

Теплицька громада провела в останню путь Сергія Щербака — воїна Збройних сил України. Загинув Сергій 25 жовтня поблизу н.п. Кліщіївка Донецької області. У нього залишилися матір, сестра та 13-річна донька.

У Ладижинській громаді попрощалися із мужнім воїном, патріотом та захисником України Андрієм Стогнієм. Воїн загинув 30 жовтня поблизу н.п. Клі­щіївка на Донеччині.

2 листопада під час виконання бойового завдання героїчно загинув солдат Григорій Копиця — навідник аеромобільної роти ЗСУ із Ладижинської громади.

У Жмеринку летять похоронки

Андрій Росовський у травні став на захист рідної держави. 29 жовтня через несумісні із життям травми, отримані внаслідок артилерійського обстрілу ворогом н. п. Роботине на Запоріжжі, серце воїна зупинилося. Йому навіки 32…

Війна забрала життя ще одного захисника — Володимира Рабульця. У перші ж дні повномасштабки чоловік приєднався до Жмеринського батальйону Територіальної оборони та взяв до рук зброю. Служив на Білоруському напрямку. 3 листопада серце мужнього 56-річного воїна назавжди зупинилось.

Вадим Голубенко вижив у полоні, щоб знову повернутися на фронт

Вадим служив в 47-й окремій механізованій бригаді «Маґура». У 2014 захищав Україну та потрапив у полон. Як тільки у 2022 почалось повномасштабне вторгнення, одразу став на захист країни.

Вадим Голубенко — випускник школи N18 та професійного училища N5. Служив в Калинів­ській вій­ськовій частині.

Пройшов відбір в одну з елітних військових організацій — Іноземний легіон у Франції, який займався миротворчими місіями, де здобув спеціальну підготовку та напрацював виняткові навички. У 2014 році вирішив захищати Батьківщину та приєднався до добровольчого батальйону «Миротворець». Брав участь у бойових діях в одній з найгарячіших точок. Ледь вцілів в Іловайському котлі. Переховувався декілька днів без їжі та води в оточенні та потрапив в полон. Втік з полону та добрався до точки зустрічі з друзями.

З перших днів повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року брав активну участь в підготовці оборони Вінниці та Києва. Записався добровольцем в Тероборону та згодом пройшов відбір в 47-му механізовану бригаду «Маґура».

Вадим героїчно загинув 17 червня на Запорізькому напрямку. Лише тепер вдалося з почестями попрощатися з Героєм у Вінниці.

Останні слова про племінника-Героя

26 вересня наша родина прощається із Героєм Віктором Гуменюком, якому після важкого поранення і п’яти операцій не вистачило сил вистояти у цій клятій війні. Я дякую лікарям, які боролись за його життя разом з ним.

Віктор Гуменюк — мій племінник, з першого дня повномасштабного вторгнення — на війні. Молодший сержант, командир відділення роти оперативного призначення однієї з військових частин Західного ОТО НГУ.

Раїса Леонідівна Костюкевич,
рідна тітка Віктора

Від редакції. Війна веде свій страшний відлік, гинуть найкращі сини і доньки України. Подвиг кожного має бути увіковічений! Пишіть нам про ваших синів, братів, чоловіків, батьків, племінників, які віддали життя за Україну. Ми розповімо про кожного! Бо це наш святий обов'язок! gazeta@33kanal.com

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК