Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Майже рік чекали батьки на повернення тіла сина…

Григорій Копиця — із села Василівка Ладижинської громади. Тут його знають, пам’ятають, а тепер оплакуюють… Від болю плакали люди та небо. Бо Григорію всього 25..

Молодий відважний воїн загинув 2 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в районі Мар’їнки Донецької області. Страшний рік віри і сподівань, яким не судилося здійснитися…

У Григорія залишились син, мати, батько брат та сестра.

Чорний відлік світлих воїнів

За Україну віддав життя Сергій Шубович, житель с. Кошаринці. Сергій загинув 10 жовтня біля н.п. Роботине Запорізької області. Бершадська територіальна громада у жалобі.

І Хмільницька громада втратила ще одного свого Героя

Захищаючи Україну, загинув солдат Анатолій Бичок. Воїн вважався зниклим безвісти з 19 червня. І ось похоронка…

10 листопада захисник на щиті повернувся до свого рідного дому, в село Широка Гребля.

Тростянеччина в жалобі…

3 листопада на Чернігівщині при виконанні бойового завдання внаслідок вогнепального поранення загинув мужній воїн Олександр Чорнокозинський, житель с. Оляниця.

Служив гранатометником механізованої роти. Один день не дожив до свого 44-річчя…

Знову важка втрата і горе для Могилів-Подільської громади

23 жовтня, захищаючи територіальну цілісність України, загинув сержант Державної прикордонної служби — Сергій Дем’янюк.

Шукали серед живих, але не знайшли

На фронті загинув житель с. Війтівка – Володимир Косташ. 10 довгих місяців Володимир Вікторович вважався зниклим безвісти.

Та, на превеликий жаль, ДНК підтвердила загибель Героя, тіло якого повернули вороги.

Бершадська територіальна громада схиляє голову в глибокій скорботі.

Липовеччина на колінах перед Героєм

11 листопада сотні людей схилилися у жалобі за рідним солдатом Іваном Борцюхом. Захисник родом із Зозівки. Здобув фах електрика. Призваний до лав ЗСУ 1 листопада 2022 року.

Служив механіком-водієм механізованого батальйону. Виховував двох синів. Заради їхнього майбутнього у вільній Україні пішов на фронт.

Загинув 10 листопада в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання поблизу Куп'янська Харківської області.

За Україну загинув жмеринчанин Андрій Булашов з позивним Музикант

З Україною в серці та вірою у Перемогу пішов захищати рідну країну та майбутнє кожного українця Андрій Булашов у травні 2022 року.

Мужній воїн гідно виконував свій військовий обов'язок, був надійним товаришем для побратимів 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

10 листопада у Переорках земляки живим коридором провели Героя на щиті в останню путь.

Син на фронті помститься за батька

Вінниця оплакує Героя Олександра Коцюбинського — випускника школи №23.

Олександр закінчив Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка, що у Чернівецькій області. Отримав спеціалізацію з художньої обробки металу. З дружиною виховали синів Віталія та Максима. Працював будівельником, на ювелірних заводах. Олександра знали як майстра із золотими руками. Його останнє місце роботи було пов’язане з реставрацією Вінницько-Барської єпархії (виготовляли підсвічники, ікони, хрести).

З 1 березня 2022 року Олександр пішов воювати добровольцем до військової частини 3008. У грудні 2022-го був переведений до полку «Червона калина». Проходив навчання у Великобританії та Івано-Франківську. Був учасником бойових дій. Служив гранатометником батальйону оперативного призначення. Воював на Донецькому напрямку, у травні був переведений на Запорізький.

Загинув 3 листопада під час виконання бойового завдання в районі н.п. Вербове Запорізької області в результаті обстрілу противником з ПТРК та міноменого обстрілу.

В Олександра залишились батько, дружина та сини. Менший син Максим зараз на фронті.

У небо плине найкраще військо

Загинув військовий Максим Гацанюк з Погребищенської громади. Серце воїна зупинилося 8 листопада. У селі Соколівка Запорізької області воїн виконував бойове завдання, внаслідок якого отримав поранення, несумісне з життям…

13 листопада в останній земний шлях до рідного села, у Чернятин, повернувся відважний захисник України Тимур Хакімов, який загинув 8 листопада на Донеччині.

Калинівська громада на колінах перед труною Героя. Поховали Тимура Хакімова на кладовищі у Великому Чернятині.

У бою з російським агресором загинув Михайло Постернак, житель с.Зарічне Тульчинської громади.

Сержант Постернак був інспектором прикордонної служби 3 категорії – помічником гранатометника комендатури швидкого реагування.

Захисник став на захист Батьківщини 12 березня 2022 року. Але 4 листопада, виконуючи бойове завдання, виявивши стійкість і мужність, внаслідок бойових дій біля н.п. Сергіївка Сватівського району Луганської області життєва зірка нашого Захисника згасла.

Вінниця прощається із Захисником-нацгвар­дійцем Андрієм Заскіним

Андрій Заскін – нац­гвардієць, що працював у складі мобільних вогневих груп. Чоловік боронив Вінницю і область від ворожих повітряних цілей. Серце воїна перестало битися 12 листопада.

Прощання із Захисником відбулося у м. Вінниці. Поховали воїна на Алеї слави, що на Сабарівському кладовищі.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК