Ми вже писали про те, що Володимир Калачик, уродженець Хмільницького району, допомагав ворогу готувати ракетний удар.

Він збирав дані про завод «Форт», радив своїм кураторам куди краще наносити ракетні удари, щоб було більше жертв.

У Вінниці винесли вирок 30-річному чоловікові, який працював на РФ. Зрадника визнали винним та засудили до 15 років в’язниці.

Про це повідомляють у Вінницькому міському суді.

“Обвинувачений, бувши проросійською налаштованою особою та підтримуючи ведення повномасштабної війни РФ в Україні, добровільно збирав і передавав окупантам деталізовані дані військового характеру. Чоловік фотографував територію заводу, встановлення режиму його охорони, місця розташування пропускних пунктів, об’єкти поблизу нього, слідкував за переміщенням військової техніки з цих об’єктів, розташуванням патрулів, а також збирав інформацію про точки доступу до мережі WiFi та вишок мобільного зв’язку поблизу заводу “Форт”. Зібрану інформацію зрадник передавав у месенджері користувачу на ім’я “Андрій”, який виявився працівником Федеральної служби безпеки Росії”, – йдеться у повідомленні.

У суді обвинувачений свою провину не визнав. За результатами повного та всебічного розгляду чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України та призначили йому покарання у вигляді 15 років в’язниці з конфіскацією майна. Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Потягом 10 днів обвинувачений може подати апеляцію

Андрій Власенко