Віолета Лабазюк очолює Хмельницьку облраду.

За інформацією Національного антикорупційного бюро, у серпні цього року Сергій Лабазюк звернувся до топпосадовця Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, яке також називають Міністерством відновлення. Відомство очолює Олександр Кубраков, який також є віцепрем’єрміністром з відновлення України.

Сергій Лабазюк просив дати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на загальну суму в мільярд гривень. За це пообіцяв 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії, яка мала стати підрядником – “Ю Ар Ді Українські дороги”.

Згодом (коли саме, в НАБУ не повідомили) компанії Сергія Лабазюка перерахували 50 мільйонів гривень за відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України. Після цього нардеп через довірену особу передав керівнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму обіцяний відсоток — 150 тисяч доларів. Це близько 5,7 мільйона гривень за теперішнім готівковим курсом. У цей момент довірену особу нардепа й викрили.

У самого Сергія Лабазюка пройшли обшуки. Обом їм повідомили про підозру за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу. Нардепу може загрожувати від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без неї.

Вчора, 24 листопада, онлайн транслювали засідання у Вищому антикорупційному суді щодо застосування запобіжного заходу Сергію Лабазюку. Сторона обвинувачення наполягала на тому, аби взяти нардепа під варту на 60 днів з можливістю внести заставу в розмірі 100 мільйонів гривень. Крім того, прокурори подали клопотання про накладення арешту на майно і активи політика. Також до матеріалів справи додали документи про майновий стан дружини Сергія Лабазюка – Віолети Лабазюк, яка є головою Хмельницької облради.

Цікаво, що Мустафа Наєм, ще один екс-нардеп, в минулому журналіст, біженець із Афганістану.

Він входив в БПП, де нищівно критикував корупційні схеми.