Прокурор наголосив, що віднині земля і її відчуження будуть під пильною увагою прокуратури.

Перше, чим порадував прокурор Вінницької області Олексій Химченко працівників Центрального ринку та усіх, хто їх підтримував, це те, що Верховний Суд таки став на бік працівників ринку і вирішив, що земля, яка виділялась під будівництво цього торгового центру, була надана з порушенням законодавства.

Олексій Химченко підкреслив, що прокуратура одразу опротестувала це рішення міської ради як незаконне. Але Вінницький міський та обласний суди не стали на бік протестуючих. Не задовольнили законну вимогу людей.

Як відомо, після рішення обласного суду компанія, яку пов’язують із дружиною мера м. Вінниці, розпочала швидкими темпами будівництво центру, обгородивши територію.

Але це будівництво викликало велику хвилю протестів. Про них ми не раз повідомляли. Люди знесли паркан і змусили вивести техніку з майданчика. Працівники ринку не підбирали слів, характеризуючи те, що робилось. Запитували, за що воюють їхні діти.

І ось 7 листопада касаційна скарга була розглянута Верховним Судом. І він ухвалив рішення, яке не підлягає оскарженню.

Виділення землі компанії, яка будувала цей торговий центр, визнати недійсним. Будівництво, яке проводилось на ній, незаконне.

Що ж, вітаємо вінничан з перемогою.

– Будемо намагатися у всіх таких випадках відповідно реагувати та діяти в рамках закону. Є відпо­відна законна процедура. Законом прописано проведення аукціону. Будь ласка, проведіть аукціон, надавайте землю, будуйте, якщо містобудівні умови дотримуються. Але викуповувати по якихось «сірих схемах»… Ми будемо реагувати на всі такі питання, – наголосив прокурор Олексій Химченко.

Ми запитали і про рішення, які стояли на порядку денному Вінницької обласної ради стосовно виділення землі і приватизацій будівель у центрі міста. Ось що озвучив депутат облради Євгеній Шаповалов:

– На цій сесії було 7 земельних питань, номери 23-29. Серед них передача 2,3 га міській раді під будівництво. Безоплатно. І не подивишся, що це за ділянка, бо воєнний стан. Ось це зараз реально важливі завдання — підігрувати міськ­раді? 30-те питання — приватизація майна по Соборній, Театральній та Пирогова. Для чого це робити під час війни?

Ми попросили прокурора прокоментувати ці заяви. Прокурор Олексій Химченко запевнив, що всі ці питання бере під особистий контроль.

Ще ми запитали прокурора, чому за 10 років у нас не покараний жоден організатор масових поїздок та Антимайдан з держслужбовців області, інших працівників,  перевізники «тітушок»?

Прокурор пообіцяв вивчити питання і надати інформацію. Чекаємо.

Чому так багато працівників прокуратури, виявились зрадниками України? – запитали ми у прокурора. Олексій Химченко відповів, що таких, особисто, не знає жодного.