Рідним загиблого захисника Сергія Слободяна вручили відзнаку «Почесний громадянин міста Тульчина». 26-річний молодший лейтенант служив командиром гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти. Поліг під Бахмутом.

Про це повідомляють у Тульчинській міській територіальній громаді.

“Рішенням сесії Тульчинської міської ради, за мужність і відвагу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тульчина» захисникам, які віддали своє життя за рідну землю. Низький уклін Герою за самовіддану любов до України, за захист кожного з нас”, – йдеться у повідомленні. .

Слободян Сергій Станіславович – офіцер, командир взводу 15 окремої гірсько-штурмової бригади. Народився Сергій 10 липня 1996 року в селі Цупівка, Дергачівської територіальної громади, Харківської області. В 2017 році закінчив Національний технічний університет та військову кафедру Харківського танкового училища. Після початку повномасштабної війни хлопець відвіз дружину та 3,5-річного сина у Вінницьку область, а сам вирішив стати на захист своєї держави.

Загинув 15 лютого 2023 року під час ведення бойових дій у населеному пункті Парасковіївка Бахмутського району Донецької області.