19 грудня, в один із пологових будинків Вінниці зателефонувала жінка та повідомила, що заклад нібито замінований. Однак вибухівки там не знайшли. Згодом “жартівницю” розшукали та затримали.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

“На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки та кінологи. Правоохоронці евакуювали людей та провели обстеження приміщення і прилеглої території. Однак небезпечних предметів, які б могли становити загрозу життю та здоров’ю людей, не виявили. Повідомлення про замінування виявилося хибним”, – йдеться у повідомленні.

Згодом вдалося встановити особу жінки, яка телефонувала до лікарні. Порушницею виявилася 27-річна вінничанка. Причини та мотив вчинення таких дій наразі з’ясовуються.

Розпочато досудове розслідування кримінального провадження за частиною 1 статті 259 (Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує до шести років в’язниці. Наразі із правопорушницею проводять слідчі дії.