Вінницька громада проводжала в останню путь чотирьох Героїв

Олексій Наборський проживав у Вінницьких Хуторах. Навчався у Погребищенському медичному фаховому коледжі. Служив інспектором взводу № 1 роти № 3 штурмового батальйону № 2 штурмового полку «Миротворець» департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». До того — діль­нич­ним офіцером поліції. Загинув під час виконання бойового завдання із евакуації поранених у с. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області 21 жовтня.

Костянтин Походун до війни працював слюсарем-сантехніком на одному з вінницьких промислових підприємств. З початку повномасштабного вторгнення хотів стати на захист Батьківщини, проте за станом здоров’я його взяли не одразу. Втім, своїх намірів не полишав. Став у лави військової частини А1736, був кулеметником. Загинув 8 грудня поблизу н.п Синьківка Куп’янського району Харківської області.

Сергій Степанцев із Білої Церкви. Своє життя пов’язав із військовою службою. Був учасником АТО/ООС. У Вінниці створив сім’ю. Головний сержант Сергій Степанцев обороняв Україну у складі військової частини 3028 Національної гвардії України. Загинув у Запорізькій області під час виконання бойового завдання 8 грудня. Без батька залишився 3-річний син.

Костянтин Харьков на війні освоїв справу навідника. Незадовго до загибелі його призначили командиром підрозділу. Побратими згадують його як мужнього воїна, який був готовий йти до переможного кінця, завжди про всіх турбувався. Воїн загинув 5 грудня у бою поблизу с. Синьківка Куп’янського району Харківської області, де разом із побратимами 57-ї окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана Костя Гордієнка боронив країну від ворога.

Він назавжди залишиться у наших серцях

24 листопада 2023 року, виконуючи почесний військовий обов’язок, внаслідок ворожого обстрілу, захищаючи кожного з нас, загинув 31-річний житель села Чернятин Северинівської ТГ Жмеринського району Вінницької області, командир мінометного взводу 5 батальйону оперативного призначення військової частини 3028, старший сержант Барда Ярослав Михайлович, 21.01.1992 р.н. Військовий загинув у селі Вербове Пологівського району Запорізької області. 29 квітня цього ж року він одружився, але, на жаль, так і не встигли народити діток з дружиною Оксаною. Ярослав був єдиним сином у матері Людмили та батька Михайла. Завжди усміхнений, позитивний, добрий та щирий. Саме таким ми його будемо пам’ятати. Це важка втрата для всіх – рідних, односельчан, усіх, хто знав Ярослава.

Під час артобстрілу загинув воїн з Підлісного Олег Вірко

Олегові було 27. Закінчив Вінницький транспортний коледж за спеціальністю «Галузеве машинобудування». Згодом – служба в армії. Працював на Вінницькому асфальтобетонному заводі «Шляхбуд». 3 лютого Олега Вірка призвали до лав ЗСУ. Місяць проходив навчання у Польщі. Служив у 37-й окремій бригаді морської піхоти. Мав звання старшого стрільця-оператора відділення морської піхоти. 16 липня був нагороджений медаллю «За відвагу».

Воював спочатку на кордоні з Молдовою, потім на Херсонському напрямку. Загинув 10 грудня під час артилерійського обстрілу в районі н.п. Іванівка Херсонської області. Над усе Олег любив і поважав родину. Був людиною слова, відгукувався на потреби інших. На полі бою знайшов нову сім’ю – побратимів, яким неодноразово рятував життя, підтримував.

Удома в Олега залишилася мати, батько також захищає нашу Батьківщину.

Загинув Іван Сокотун із Сосонки

У цивільному житті працював будівельником та в охоронній фірмі. Любив життя і був неабияким працелюбом. У червні 2022 року був призваний до лав ЗСУ. Спочатку служив у Балті в 183-му окремому батальйоні матеріального забезпечення. Був переведений до 154-ї окремої механізованої бригади.

Воював на Харківському напрямку. Був стрільцем-санітаром 57-ї бригади механізованого відділення. Загинув 5 грудня поблизу н.п. Синьківка Куп'янського району. Загибель Івана – тяжка втрата для його братів Андрія та Сергія. Андрій також захищає Україну на Донецькому напрямку в Авдіївці.

Громади оплакують своїх Героїв

Тиврівська громада у жалобі. 1 грудня помер воїн із с. Нове Місто Павло Жмеринюк. Він з грудня 2022 року служив в Збройних силах України, захищав рідну землю, кожного з нас. Та, на жаль, важка хвороба здолала нашого воїна.

Городківська громада оплакує знову важку втрату. Російський окупант забрав життя у Миколи Кірікоя. До останнього подиху мужній захисник боронив рідну державу. Проте 13 грудня поблизу н.п. Невельське Покровського району Донецької області життєва зірка воїна навічно згасла. Молодший сержант Кірікой був навідником 2 механізованого відділення мотопіхотної роти.

У Могилів-Подільський летять похоронки…

5 грудня, виконуючи бойове завдання по захисту Батьківщини, в Донецькій області загинув сержант Збройних сил України Олександр Ренгач. Цього ж дня під час виконання військового обов’язку, пішов з життя Віктор Лабун. У родинах Героїв навіки смута…

Славнянська сільська громада провела в останній земний шлях воїна-односельчанина Володимира Кондратюка. З перших днів війни він був мобілізований на захист рідної України. По досягненні 60-річного віку старший сержант 38 ОСБ «Вінницькі Янголи» був демобілізований.

Помер вдома від зупинки серця. Його добре серце не витримало пережитого і зупинилося…

6 грудня до рідного дому в село Петрашівка “на щиті” повернувся Віктор Єрьоменко. Теплицька громада у жалобі.

Зник безвісти на війні, але Жмеринка чекала…

Володимир Закупень з квітня 2022 року самовіддано стояв на захисті української землі та боронив рідну країну. Щодня разом з побратимами 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу командир кулеметного відділення Володимир Закупень наближав Перемогу. Воював в гарячих точках, серед яких Херсон та Бахмут. Серце відважного воїна зупинилось 21 грудня 2022 року. Довгий час вважався безвісти зниклим через відсутність можливості ідентифікувати воїна, а рідні вірили у чудо... Але у страшної війни свої правила, своя невблаганна реальність…

14 грудня жителі Калинівської громади провели в останній земний шлях відважного захисника України В'ячеслава Войцехівського, який загинув 29 листопада на Запоріжжі.

18 грудня Погребищенську громаду знову окропили сльози… Назавжди повернувся додому захисник України, старший сержант, уродженець с.Довжок, житель селище Погребище Друге, Віталій Дубина. Море сліз і море болю за героєм…

6 грудня трагічно пішов з життя житель с. Новофастів Павло Письменний. Вірний син українського народу, солдат, старший оператор відділення протитанкових ракетних комплексів мріяв про Перемогу і наближав її.

Дива не сталося…

Генетична експертиза під­твердила загибель 3 липня цього року, внаслідок стрілецького бою, поблизу н. п Кремінна Сєвередонецького району Луганської області, старшого солдата, навідника взводу охорони батальйону логістики військової частини, жителя села Андрушівка Дмитра Сторожука. Родина і громада у жалобі за найкращим зі своїх синів…

12 грудня під час виконання бойового завдання біля н.п Новокалинове Покровського району Донецької області, отримавши поранення, несумісні з життям, загинув житель с. Соснівка, солдат, розвідник-радіотелефоніст 71 окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ Максим Поліщук.

У селі Сумівка Бершадської територіальної громади попрощались з загиблим Героєм — Сергієм Собком. Не вагаючись, він став на захист Батьківщини, був патріотом своєї рідної землі і воював за Україну та її народ. Собко Сергій загинув 5 грудня, захищаючи українську землю від окупантів.

Луко-Мелешківська громада знову в жалобі… Боронячи Україну від російських окупантів, поблизу н.п. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області загинув вірний син своєї країни, відважний воїн, житель с. Хижинці Андрій Качалка.

У 36 років мав багато планів, але все покинув і пішов боронити Україну. З 15 липня вважався безвісти зниклим під час стрілецького бою. Він боровся за мирне небо для всіх нас, щасливе майбутнє для наших дітей…

20 жовтня трагічно загинув мешканець села Тютьки, солдат Олександр Костюк. У січні Олександру могло б виповнитися лише 29 років, однак кривава війна обірвала його життя.

Оратівська громада оплакує знову важку втрату нашого Героя – Сергія Шарандака із села Балабанівка. Загинув 12 грудня у районі н. п. Кринки на Херсонщині внаслідок ворожого артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання.

Валерій планував одружитися

14 грудня в с.Вербове Запорізької області загинув 22-річний Валерій Ващук.

Незважаючи на свій молодий вік, Валерій був справжнім воїном, становлення якого як особистості відбувалося під час війни, і вибір стати військовим був для нього абсолютно свідомим.

Після 9 класу Вінницько-Ху­тірської школи вступив до Військового ліцею у м. Тульчині. З 2019 року захищав країну в складі НГУ. Воював у Донецькій та Луганській областях, у 2021р. отримав поранення.

Валерій був студентом МАУП правового факультету. Мав кохану дівчину, планував одружитися, але війна все змінила…

Вороновицька громада оплакує Юрія Юрченка

З 25 лютого 2022 року захисник був призваний військкоматом, а з травня 2022 року воював на Донецькому напрямку. У липні 2023 року був поранений, після лікування повернувся у частину, де був нагороджений двома медалями та відзнаками від командування. 13 грудня мужній воїн загинув, захищаючи цілісність України.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК