У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували “Книгу Пам’яті полеглих за Україну. Вінницька область. Том І”. На заході також відкрили стаціонарну виставку “Український щит”.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Протягом двох тижнів члени авторського колективу представили книгу в шістьох районах області та передали екземпляри родинам захисників, чиї імена увійшли до видання. Збірник містить короткі біографічні відомості про обставини та місце загибелі вінничан: Героїв Революції гідності й тих, хто став на захист країни, починаючи з лютого 2014 року та завершуючи лютим 2022 року.

“Можливість жити і працювати є заслугою наших Героїв. Боротьба українців триває не одне століття… Адже не одне покоління вже брало до рук зброю, щоб Україна продовжувала своє існування. І сьогодні наші дівчата та хлопці зі зброєю в руках боронять рідну землю, не даючи російським окупантам знищити нас як народ. Герої живуть, доки жива пам’ять про них!”, – йдеться у повідомленні.

Книгу видали коштом обласного бюджету. До проєкту долучилися колектив пошуково-видавничого агентства “Книга Пам’яті України”, Музей мужніх, Вінницький обласний краєзнавчий музей та Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека імені Валентина Отаманського.