Слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводу УСР викрили у Гайсинському районі злочинну групу з семи осіб, учасники якої незаконно вирубували дуби. У поліції зазначили, що наразі тривають слідчі дії.

За словами т.в.о. заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, до групи «чорних» лісорубів входив 26-річний посадовець одного із дочірніх підприємств райагролісу.

«Він разом із шістьма чоловіками віком від 31 до 58 років, місцевими жителями, обирали цінні породи дерев, незаконно зрізали їх, ретельно маскували місце вчинення порушення, транспортували деревину на територію деревообробного підприємства, рубали її та продавали», – розповіли у поліції.

За попередніми оцінками, своїми діями правопорушники завдали збитків екології на близько 1 мільйон гривень.

27 грудня під час обшуків вилучено порубану деревину породи «Дуб», яку зловмисники завантажили на автомобіль та підготували для збуту.

Транспортний засіб поміщено на арештмайданчик. Призначено судові експертизи.

Слідство здійснюється в рамках матеріалів кримінального провадження за ч. 2 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає покарання – до п’яти років позбавлення волі.