Загалом релокований бізнес створив робочі місця для 1737 людей.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

“Стійкість економіки до викликів та стабільна робота підприємств має надважливе значення у час війни. Чимало представників бізнесу продовжують перевозити свої потужності до Вінницької громади, щоб мати можливість працювати. Протягом грудня до нас долучилися ще чотири суб’єкти господарювання з інших регіонів”, – розповів заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Попри труднощі та необхідність розпочинати все заново, понад 80% релокованих підприємств уже працюють на території громади. Своєю чергою вони забезпечують роботою місцевих жителів та наповнюють бюджет.

Нагадаємо, станом на листопад у Вінниці офіційно зареєструвалися 345 юридичних осіб та ФОПів. Протягом цього часу збільшилася й кількість робочих місць – 1715 людей наразі мають роботу. Вони працюють у таких галузях, як торгівля, промисловість, ІТ-сектор, логістика, сфера послуг тощо. Крім того, 80% релокованого бізнесу працює і жодне з офіційно зареєстрованих у громаді не має заборгованості по Єдиному соціальному внеску.