Незадовго до Нового року п’яний священник УПЦ МП на BMW Х5 зіткнувся з ВАЗом. У результаті водій “Жигулів” через кілька годин помер у лікарні. А піп втік із місця ДТП і навіть не надав допомоги потерпілому.

Трагедія сталася приблизно о 14 годині 26 грудня на трасі Дунаївці – Грушка біля села Мушкутинці у Хмельницькій області. Як повідомляє поліція, 49-річний водій BMW Х5 допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ під керуванням 46-річного водія із села Залісці.

У результаті водія “Жигулів” було травмовано й відправлено до Дунаєвецької багатопрофільної лікарні. Через кілька годин він помер.

Загиблим виявився Віктор Підлісний. Останніми роками він жив у селі Мушкутинці разом зі своєю другою дружиною. До повороту на село він не доїхав якихось 150 метрів.

Брат загиблого Михайло Підлісний розповів, що того дня родич із дружиною заїжджали до нього.

“Потім вони поїхали додому, а вже через 10 хвилин дзвонить його дружина і каже, що вони потрапили в аварію. Я швидко зібрався і поїхав туди. Брат був в автомобілі. Приїхали ДСНС, вони деблокували його, швидка повезла до лікарні”, – згадує Михайло Іванович.

Чоловік розповідає, що дружина брата бачила, як із BMW Х5 вискочило двоє чоловіків і втекли, жінка ще погрозила їм кулаком. Ніхто з них не підійшов до "Жигулів" і не поцікавився, що з Віктором.

За кермом позашляховика перебував місцевий священник УПЦ МП Орест Хорнат.

"Уже потім до мене підійшов поліцейський і розповів, що у них є відео, як вони вивели цього водія з дому та привезли сюди на місце ДТП. Поводився він зухвало, сміявся в обличчя. Казав: "А що я такого зробив?", "Я що, п'яний?" Він кинув мого брата на дорозі, а сам втік із місця ДТП, ще й так поводився", – каже Михайло Підлісний.

Також родич розповідає, як сталася аварія. Судячи з усього, BMW Х5 заїхав на зустрічну смугу, де рухався ВАЗ, і зачепив його. Після зіткнення у позашляховика навіть відлетіло колесо, і він ще приблизно 240 метрів їхав без нього.

На суді, за словами брата, стало відомо, що рівень алкоголю у крові водія BMW перевищував норму у вісім разів (норма становить 0,2 проміле).

"На суді він плакав, просив його пробачити, говорив, що зробив це не навмисне і щоб його відпустили додому. Однак суд узяв його під варту на два місяці", – продовжує Михайло Іванович.

Відомо, що священник Орест Хорнат має одразу кілька парафій – у селах Голозубинці, Рачинці, Вихрівка. Сам він живе у місті Дунаївці.

На своїй сторінці у Facebook він публікує фото, як він їздив по гриби до лісу на чорній BMW Х5.

Ось так: "Не убий!" і "Допоможи ближньому" розуміє пастир московської гундяєвської секти.