У Маріїнському палаці відбулося вручення сертифікатів на отримання квартир Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно. Документи на житло з рук президента України Володимира Зеленського також отримав старший сержант Нацгвардії Дмитро Фінашин з Козятина.

Про це 3 січня повідомили на офіційному сайті глави держави.

«У вільному Києві, у Маріїнському палаці ми продовжуємо нашу традицію шани та вдячності воїнам України. Тим, хто захищає Україну і на землі, і в небі, і в нашому українському Чорному морі. Нашим героям, які змогли довести, що українці своїми надзвичайними вчинками та своєю надзвичайною силою здатні спрямовувати історію в правильному напрямку. Якби не такі люди, як ви, як наші Герої, якби не така сміливість українського народу, Україна б не вистояла», – сказав Президент, звертаючись до присутніх.

Президент вручив сертифікати на отримання квартир воїнам-героям зі складу Збройних Сил України. Серед 13 удостоєних був і старший сержант Нацгвардії Дмитро Фінашин з Вінниччини.

Сертифікати на квартири від Глави держави також отримали сім’ї полеглих Героїв України. Відповідно до ініціативи президента всім українським воїнам рядового та офіцерського складу, яким із початку повномасштабного російського вторгнення присвоєно звання Героя України, та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно, держава надасть житло.

Нагадаємо, раніше Зеленський вручив сертифікат на отримання квартир дружині Героя України капітана Олега Тарахкала з села Красносілка Бершадської громади Гайсинського району, а також матері загиблого Героя України Андрія Сороки з Гнівані.