Британська розвідка заявила, що російські війська змінюють тактику та атакують дальніми ударами оборонну промисловість України, оскільки РФ готується до тривалої війни. Про це йдеться в матеріалі The Telegraph.

“Ці атаки є частиною ескалації ракетної та безпілотної дуелі між Росією та Україною, коли обидві сторони прагнуть погіршити військовий і промисловий потенціал одна одної, тоді як лінії фронту залишаються в основному статичними”, – зазначається у статті.

Оцінка британської розвідки з’явилася після того, як Україна розпочала хвилю ударів по ворогу в окупованому Криму та прикордонному з Росією регіону 3 січня. На думку авторів публікації, це було схоже на атаку у відповідь за удари по українських містах напередодні.

Як поінформували у британському Міноборони, залп із близько 100 високошвидкісних російських повітряних цілей по Києву і Харкову 2 січня міг бути спрямований на українських виробників безпілотників і ракет.

“Це контрастує з їхніми великими атаками минулої зими, які надавали пріоритет ударам по енергетичній інфраструктурі України. Схоже, що Росія має намір відновити цю кампанію, завдавши нового удару по енергетичних об’єктах”, – заявили у британському оборонному відомстві.

“Російські планувальники майже напевно визнають зростальну важливість відносного оборонно-промислового потенціалу, коли вони готуються до тривалої війни”, – вказали в розвідці Британії.

Джерело в українській оборонній промисловості повідомило виданню Economist, що нещодавні ворожі удари були завдані по об’єктах, пов’язаних з вітчизняним виробництвом ракет і безпілотників. Але це вже запитання до СБУ та ГУР. Хто здає терористам з РФ координати оборонних підприємств України? І чому ці кроти досі не виловлені.

Війна не любить інформаційного шуму. Бо в ньому легко можна розкрити усі військові таємниці. А особливо у нас, де 5 колона практично має статус недоторканої...