За словами нардепа, на грошове забезпечення військових не вистачає більш ніж третини від необхідної суми. Але на рівні місцевих громад досі розкрадаються не менші суми. І неефективний держапарат з сотнями тисяч зайвих людей продовжує вигрібати з бюджету мільярди. Так ми не дочекаємось закінчення війни, щоб кардинально міняти стосунки влади і народу. Все, що стосується бюджетних грошей під час війни – на часі!

У Верховній Раді назвали цифри дефіциту бюджету Міноборони на 2024 рік. Тільки на грошове забезпечення не вистачає 36% від необхідної суми, або 430 млрд грн. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

“На засіданні комітету з нацбезпеки озвучили інформацію щодо дефіциту бюджету Міноборони на 2024й рік. Він складає 36%, або 430 млрд грн тільки по статті видатків “грошове забезпечення”, – зазначив парламентарій.

Як відомо, в кінці листопада минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон про державний бюджет на 2024 рік. Передбачено збільшення доходів на 22 млрд грн – до 1,768 трлн грн, зменшення дефіциту державного бюджету на 22 млрд грн до 1,57 трлн грн. Видатки при цьому майже залишились такими самими – 3,35 трлн грн.

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир заявляв, що на виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень і доплати військовим залишаться на рівні 2023 року.

Також у Міноборони заявляли, що відомо про “незаконні” виплати понад 123 мільйонів гривень військовослужбовцям, які нібито не мали прав на отримання цих грошей.

Однак, на дивину, попри всі фінансові негаразди, завжди вистачає грошей на виплати та доплати і премії для місцевих чиновників. Війна не зменшує корупційних апетитів голів громад та мерів українських міст. Достатньо нагадати випадок із полтавською мерією, яка ухитрилась закупляти дрони для військових на 100 тисяч гривень дорожче.

Може прийшов уже час саме тут пошукати додаткові кошти на ЗСУ? Адже це колосальні ресурси, які, попри всі попередження президента, методично розкрадаються і далі.