Українським захисникам на передовій необхідний відпочинок. У зв’язку з цим Україні потрібна мобілізація, щоб хоча б на якийсь час змінити бійців.

“Ось він вийшов з позиції, втомився. Я його відправлю на 3-5 днів додому, це буде простіше. А від того, що у мене немає, ким поміняти хлопців на позиції, мені доводиться дуже рідко відпускати у відпустки, міняти. Там мітинги – демобілізація. А хто прийде і замінить цих хлопців?” – заявив командир стрілецького батальйону 59-ї бригади Максим “Кондор” в ЗМІ.

При цьому він обурений тим, що про втому від війни часто говорять ті, хто нічого не зробив, щоб допомогти нашим військовим, які віддають своє здоров’я і життя.

“Ми тут не втомилися, а цивільні втомилися. Найбільше втомлюються від війни ті, хто для цієї війни нічого не зробили. Але якщо ми будемо ділити на тих, хто втомився і не втомився, хто робить і хто не робить, то ми так цю війну будемо дуже довго воювати”

За його словами, якщо військовозобов’язані не замінять захисників, які зараз на фронті, то вся Україна може опинитися в окупації і тоді українців поженуть з автоматами в руках під російським прапором на іншу територію.

“Навіть якщо ми деокупуємо територію, то через 50-100 років вони знову на нас полізуть. Якщо мої діти і онуки не будуть воювати з Росією, для мене це буде класний результат, ну правнуки вже нехай пробачать. Це Росія – вона завжди воювала і буде воювати”, – підсумував командир.