Проте міський голова Валерій Весняний так не вважає і захищав свого заступника Віталія По­бе­режника, коли депутати намагалися оцінити бездіяльність цього посадовця на пленарному засіданні позачергової сесії Тульчинської міської ради. Мабуть, справно прислужує чи табличку ділення добре засвоїв. Але прикро, що їх не спиняють ні ракети, ні пролита кров, й бридко, коли руки тягнуться до кишені ЗСУ…

Вкрай незрозумілою є позиція керівництва Тульчинської міської ради в історії із коштами не бюджетними, а зібраними учнями, в сумі 20 тис. грн. Ще 17 вересня минулого року, в День міста, учні двох тульчинських ліцеїв організували ярмарки, на яких продавали власноруч виготовлені солодощі. Виручені кошти ліцеїсти передали міській раді, аби та придбала й передала лікарські засоби для наших захисників, адже попереду холодна пора – час простуд, ГРВІ.

Посадовець Побережник, який курує питання діяльності виконавчих органів ради, в тому ж числі й апарату міської ради, як з’ясувалося з його ж слів, взагалі не в курсі, де гроші.

Проте тендітна пані, вона ж головний спеціаліст відділу економіки, повідомила, що гроші є в надійному місці. «На 3 тис. грн було закуплено скло для автомобіля, а на 3,5 тис. грн – ліки. Решту ми розподілимо по ін­ших запитах військових», – зауважила во­на.

«Ви — це хто? — обуренню депутатів не було меж. – Ді­ти зі­брали кошти на під­трим­ку ЗСУ – на придбання лі­ків. Тож ці ліки їм конче по­трібні ще з осені, а не наступного літа, і не тоді, коли ви надумаєте і що ви там вирішите. З вересня гроші в теплому кабінеті чогось чекають! Скільки захисників хворіє – вас це не хвилює? І чи будуть діти довіряти такій владі, коли дізнаються, як посадовці переймаються потребами фронту?»

Звичайно, влада намагається продемонструвати свою турботу про військовослужбовців у великих цифрах. Але ця турбота лише на папері, бо на потреби ЗСУ із бюджету міської ради виділено 16 млн грн, але за фактом освоєно лише біля 10 млн грн. Зокрема у жовтні було виділено 1 млн грн на дрони. Проте рік завершився, а дронів так і немає. Де дрони – Побережник відповісти не зміг, ну й головний бухгалтер міської ради теж не надала чіткої від­повіді. «Навіть жодного разу не оголосили тендер», — зауважили депутати Тульчинської міської ради.

Цікавилися депутати у Віталія Побережника й закупленими дровами для наших захисників. Адже, згідно з накладною, закуплені дрова 1 класу, але, за інформацією військових, палити там не було чим. «Хто за це має відповідати?» — запитували обурені депутати.

Чимало запитань у депутатів було до звітуючого з приводу укриттів. Адже Побережник прозвітував, що виділено з місцевого бюджету 1 млн 400 тис. грн на ремонт та облаштування укриттів. Коли ж депутати попросили деталізувати проведені роботи, зокрема після здійсненого комісією обстеження, то заступник міського голови зазначив, що було придбано 8 дверей. Звісно, депутати були шоковані, що така кількість дверей коштувала майже 1,5 млн грн. Але в ході дискусії депутати таки з’ясували, що величезна сума залишилася на папері. «Але ж за папером не сховаєшся від ракет…» — зауважували народні обранці.

Ну, а коли ж депутати попросили назвати адреси укриттів, продемонстрованих на слайдах, то якось невпевнено намагався від­повісти Віталій Побережник: «Ні, це Вікторія використала…» Але ж Вікторія — це не Весняний, який кожного разу вигукував репліки на захист свого під­лег­лого, гордо заявила: «Це на­ші!!!»

Ось так – серед трьох сосон і загубився незмінний трудівник нашої громади, права рука мера – Віталій Побережник… Але яких результатів роботи можна чекати від посадовця, який не орієнтується ні у кимось виконаній роботі, ні у готовому звіті й підготовлених йому слайдах. Йому ж ніколи займатися службою, бо земелька, якої набрався, потребує догляду круглорічно й не потерпить халатності. Чимало запитань було й економічного характеру, але йому до економіки, як свині до неба. Прикро, що Побережника, Весняного і їм подібних все влаштовує, бо, мабуть, не їхні діти чи рідні щомиті ризикують своїм життям, живуть у страхові, мерзнуть, хворіють, терплять незручності і мріють про перемогу, мир і якнайшвидше повернення додому. І чим більше у нас буде таких Побережників, Весняних, тим довшою і трагічнішою буде війна.

Депутати міськради, підписи

Редакція готова вислухати позицію міського голови.