Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Сум… Біль… Горе…

Мурованокуриловецька громада прощалася з трьома воїнами.

При виконанні бойового завдання в Запорізькій області загинув житель с. Роздолівка Володимир Власов. Йому було лише 20…

У ніч з 5 на 6 січня від важкого поранення помер житель с. Обухів, офіцер, командир роти глибинної розвідки Олександр Заярнюк. Оборонець із позивним «Вінниця» брав участь у боях на Харківщині, Донеччині. Був командиром роти глибинної розвідки 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна (в/ч А4044).

Останній бій прийняв поблизу міста Часів Яр. Отримане там поранення виявилося несумісним із життям. Йому навіки 36…

Ще одне обірване життя. 4 січня при виконанні бойового завдання в Донецькій області загинув житель села Дерешова Микола Островський.

Шаргород оплакує Героя

На фронті загинув захисник із с. Лозова Юрій Довгань.

У травні Юрій був призваний до лав Збройних сил України. Служив кулеметником стрілецького відділення. Разом з побратимами пройшов чималий бойовий шлях, брав участь у багатьох запеклих боях з ворогом.

Старший солдат Юрій Довгань загинув 31 грудня в районі н.п. Синьківка Куп’янського району Харківської області під час бойового зіткнення з противником.

У Сутисках знову горе

До рідного дому «на щиті» повертається штабсержант Олександр Радоскорий.

28 вересня 2023 року, під час виконання бойового завдання в районі н.п. Курдюмівка Донецької області ворожа куля обірвала життя воїна. Тільки тепер вдалося попрощатися з Героєм.

Під час виконання бойового завдання в районі н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області 4 січня загинув ще один воїн з Сутисок Євгеній Шелег.

Турбівську громаду накрила чорна смута

28 грудня, захищаючи честь і незалежність нашої держави, в Запорізькій області на околицях н. п. Роботине героїчно загинув у бою з російськими загарбниками майстер-номер обслуги 1 самохідного артилерійського дивізіону, старший солдат, житель Вахнівського старостинського округу Олександр Тхорівський.

Без люблячого сина залишилась мама, без турботливого брата залишились брати, без мудрого товариша — близькі та друзі.

Вінницька громада прощалася із Захисником Вадимом Ружилом

Загинув житель с. Хижинці Вадим Ружило.

У грудні 2022 року добровольцем став на захист Батьківщини.

Вчився бойовій справі Вадим з нуля, добровільно ставши у стрій ЗСУ у грудні 2022 року. Із позивним «Якудза» боронив країну від ворога у складі 116-ї окремої механізованої бригади.

Загинув оборонець 28 грудня під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Життя воїна обірвалося у 30 років…

Вдома на нього чекали дружина, батьки та сестра…

Живий коридор у Луці-Мелешківській

Громаду знову спіткало велике горе. Загинув щирий патріот і захисник України Ігор Касір, житель села Лука-Мелешківська.

2 січня при виконанні бойового завдання Герой отримав поранення, несумісне з життям.

Прапори на трунах у селах і містах

Погребище вшановує воїна... 17 грудня за Україну загинув відважний воїн, мешканець с. Задорожнє Петро Зарубенко.

У Калинівській громаді провели в останній земний шлях відважного захисника України Сергія Коваля, який загинув 30 грудня на Запоріжжі.

Востаннє повернувся до рідного села, у Нову Греблю, відважний захисник України Дмитро Гончарук, який загинув 22 грудня на Донеччині.

Калинівська громада на колінах прощалася з відважним захисником. Поховали Героя на кладовищі у Дружному.

7 січня Теплицька громада провела до місця вічного спочинку загиблого воїна-захисника Олександра Остапчука. У груд­ні 2022 року Олександра мобілізували до лав ЗСУ. Проходив службу у протитанковому взводі військової частини А4712.

2 січня під час виконання бойових завдань сержант Остапчук загинув в районі н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області.

Руслану Некруту за місяць виповнилося б 25…

У Бубнівці Гайсинської громади попрощалися з загиблим героєм-захисником Русланом Некрутом.

Народився 16 лютого 1999 року в селі Мелешків, а останні роки проживав з сім'єю в Бубнівці. Молодий воїн загинув поблизу н.п. Невельське Донецької області 2 січня. У героя залишилися мама, дружина, дворічний син, дві сестрички та велика родина.

Руслана поховали в рідному селі Бубнівка.

У Городку Дашівської громади

під дощем зі снігом попрощалися із 52-річним загиблим героєм-захисником Сергієм Тодоровським.

15 вересня 2023 був мобілізований у в/ч А2896. Вірою і правдою служив Україні. Солдат загинув 31 грудня в бою за Україну під час мінометного обстрілу біля н.п. Первомайське Покровського району Донецької області.

У Сергія Тодоровського залишилися рідні: дружина, двоє синів, троє онуків та батьки.

Разом із морозами на Тульчинщину при­йшли і трагічні новини

Янголом неба став Олег Бегас, житель с.Клебань Тульчинської громади. Старший солдат Бегас служив номером обслуги гранатометного взводу роти вогневої підтримки. 7 січня поблизу н.п. Первомайське Донецької області Герой-захисник прийняв свій останній бій.

5 січня поблизу н.п. Званівка Донецької області загинув старший водій, гранатометник автомобільного відділення підвозу боєприпасів взводу матеріального забезпечення 4 механізованого батальйону Анатолій Оріховський із с. Клекотина.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК