Резонансний законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби зняли з розгляду Верховної Ради!

– Законопроєкт про мобілізацію, який збурив суспільство, був знятий з розгляду Верховної Ради. Цей законодавчий акт міг би остаточно вбити довіру громадян до власної держави. Законопроект №10378 повернули на доопрацювання Кабінету міністрів України, – зауважив народний депутат України від фракції ВО «Батьківщина» від Вінниччини ОЛЕГ МЕЙДИЧ.

Обговорення цього законопроєкту в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, де були присутні і представники фракції ВО «Батьківщина», викликало багато дискусій. Тому його зняли з порядку денного Верховної Ради і відправили на доопрацювання.

В свою чергу лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила,
що народним депутатам разом із урядом та військовим керівництвом вдалося знайти рішення, які дозволять у справедливий спосіб розвʼязати питання мобілізації.

Таким чином, вдалося уникнути: кримінальної відповідальності за неявку в військкомат, невідкриття електронного кабінету чи невчасного проходження ВЛК. Не забиратимуть на фронт людей із третьою групою інвалідності, багатодітних батьків і чоловіків, які опікуються важкохворою дружиною або батьками. Залишиться відстрочка для усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів. Не призиватимуть до війська науковців, інтернів, педагогів, студентів та аспірантів, які послідовно здобувають освіту.