Віталій Кім пояснив різницю в поглядах на війну в регіонах.

Українці по-різному ставляться до ідеї мирних переговорів з росією залежно від того, наскільки близько вони знаходяться до лінії фронту. Чим далі на захід, тим більше прихильників ідеї “йти до Москви”. Про це заявив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі каналу “Ісландія”.

Він зазначив, що воювати повинна вся країна в цілому – не тільки в буквальному сенсі на фронті, а й працюючи на перемогу в тилу. На думку очільника Миколаївщини, зараз на таку загальну боротьбу із загарбниками встають в першу чергу прифронтові області, тоді як у віддалених від фронту регіонах люди живуть відносно звичайним життям.

При цьому Кім бачить певний дисонанс в тому, як в таких обставинах до війни ставляться жителі прифронтових і тилових регіонів.

“Страждають в першу чергу області східні, а ми слухаємо тих, хто живе спокійним життям там – в центрі, на заході. (…) Наприклад, прифронтові області кажуть “Може поговоримо, що там з мирними переговорами?” Центральні області кажуть “Ну, ми не знаємо”. А західні кажуть “Ніяких переговорів! Йдемо до Москви!” – сказав Кім.